Femeia care a lucrat timp de 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judeţean Târgovişte, în baza unor documente falsificate, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului General pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat, vineri, că procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PICCJ au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unei inculpate, pentru săvârşirea infracţiunii continue de înşelăciune (parte vătămată Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte) şi a infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

"În fapt, inculpata ar fi indus şi menţinut în eroare Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu ocazia încheierii unui contract individual de muncă în funcţia de psiholog cu normă întreagă, dar şi pe parcursul derulării lui cu ocazia încheierii unui număr de 18 acte adiţionale (din 2008 până în 2018). Din cercetările efectuate rezultă că inculpata ar fi depus la dosarul de angajare documente de studii falsificate, respectiv: adeverinţa eliberată de Universitatea „Hyperion” - Facultatea de Psihologie şi Sociologie Bucureşti, potrivit căreia este absolventă şi licenţiată a acestei facultăţi, atestat de liberă practică având antetul Colegiului Psihologilor din România, dar şi atestat de liberă practică eliberat de D.S.P.Dâmboviţa în baza diplomei de licenţă falsificată, aparent eliberată de Universitatea „Hyperion”", au arătat procurorii.

Actele adiţionale la contractul de muncă au produs efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, instituţia angajatoare fiind prejudiciată cu 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate doar pentru perioada 2011-2019 lei (de la Secţia de psihiatrie şi de la comisia de expertiză medico-legală).

"În perioada 1999-2019, a exercitat fără drept profesia de psiholog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte – Secţia Psihiatrie ca urmare a încheierii contractului individual de muncă cu Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în funcţia de psiholog cu normă întreagă, în cadrul comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică, dar şi în cadrul unei societăţi comerciale, fără a fi licenţiată în specializarea de psiholog/sociolog", arată PICCJ.

Conform sursei citate, în cauză sunt aplicabile dispoziţiile art. 38 din C.pen. privind concursul real de infracţiuni.

Prin rechizitoriu, s-a solicitat instanţei de judecată menţinerea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpată şi a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menţinerea sechestrului asigurator asupra a două bunuri imobile aparţinând inculpatei, precum şi a măsurii asiguratorii a popririi asupra sumelor de bani aflate în conturile bancare ale acesteia. Totodată, instanţa de judecată se va pronunţa cu privire la desfiinţarea actelor de studii şi atestare folosite de inculpată la comiterea faptelor.

În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Târgovişte, pentru soluţionare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.