Reprezentanţii Federaţia “Solidaritatea Sanitară” din România cer scutirea de la plata contribuţiei de asigurări de sănătate - 10% - pentru lucrătorii din Sănătate, aşa cum sunt scutiţi salariaţii din construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În documentul transmis astăzi ministrului Sănătăţii şi prim-ministrului, Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” a solicitat ca salariaţii din sănătate să beneficieze de acelaşi tratament fiscal cu salariaţii din construcţii. În anul 2018, Guvernul României declara sectorul de construcţii drept sector prioritar. În baza acestei decizii, Codul Fiscal a fost modificat şi începând cu anul următor salariaţii care realizau venituri din salarii şi asimilate salariilor de la angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul construcţii erau exceptaţi de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate”, au transmis, joi, reprezentanţii Solidaritatea Sanitară.  

Potrivit acestora, experienţa pandemiei Covid-19 din ultimii doi ani dovedit, fără nicio urmă de îndoială, că sistemul public de sănătate reprezintă un sector prioritar, cel puţin la nivelul sectorului de construcţii, iar tratamentul fiscal de care trebuie să beneficieze lucrătorii din sănătate trebuie să devină asemănător cu cel de care beneficiază lucrătorii din construcţii. 

”Suplimentar, această situaţie discriminatorie a lucrătorilor din sănătate faţă de lucrătorii din construcţii este cu atât mai evidentă cu cât practica întâlnită în astfel de cazuri este cea a gratuităţilor specifice locului de muncă. În condiţiile în care lucrătorii din sectorul Construcţii (cca. 400.000) beneficiază de scutirea plăţii asigurărilor de sănătate, Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” din România a cerut astăzi Ministerului Sănătăţii şi Guvernului ca lucrătorii din sănătate să beneficieze de acelaşi tratament ca lucrătorii din construcţii, solicitând demararea procedurii legislative pentru modificarea Codului Fiscal”, au mai transmis sindicaliştii.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.