Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” transmis, marţi, că deficitul de personal la nivel naţional este de 17,46%, iar spitalele publice au intrat în lupta împotriva pandemiei COVID 19 cu aproape 40.000 de salariaţi mai puţini decât cel prevăzut de normative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” a realizat un portal pentru a oferi date cu privire la deficitul de personal în România.

”Deficitul de personal la nivel naţional este de 17,46% - spitalele publice au intrat în lupta împotriva pandemiei COVID 19 cu cca. 40.000 de salariaţi mai puţini decât cel prevăzut de normative. Cele mai afectate zone sunt exact cele în care ponderea remigrării românilor din ţările occidentale este cea mai mare (acestea urmând să fie, conform estimărilor noastre, cele mai afectate de pandemie). Aceste informaţii oferă atât o perspectivă de ansamblu asupra resurselor umane de care dispune sistemul sanitar cât şi datele privind situaţiile existente la nivel local, mergând până la nivelul spitalelor”, au transmis reprezentanţii federaţiei sindicale.

Potrivit acestora, în baza acestor informaţii poate fi estimat în timp real impactul diferitelor situaţii ivite, cum ar fi cel al accidentului de muncă colectiv petrecut la Spitalul Judeţean Suceava.

”Pentru a sublinia importanţa acestui demers reamintim faptul că, din nefericire, realitatea a confirmat toate informaţiile publicate anterior de noi în privinţa deficitului de echipamente individuale de protecţie cu care se confruntă salariaţii din sănătate.  Indiferenţa decidenţilor în faţa acestor informaţii a făcut deja foarte multe victime. Ascultaţi-ne până nu este prea târziu”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, acţiunea face parte din Strategia Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară” de apărare a salariaţilor din sănătate împotriva pandemiei COVID 19, ce include culegerea şi publicarea informaţiilor relevante, propunerile de modificare a politicilor publice în domeniu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.