Oficialii FDGR reclamă modul în care se desfăşoară şedinţele Consiliului Local Făgăraş, susţinând că unii cetăţeni care au participat la acestea au ajuns să ”agreseze fizic şi verbal consilierii care au altă părere decât primarul”. Ei îl acuză pe edilul Gheorghe Sucaciu (PSD) că ”intimidează” opoziţia şi că le cere aleşilor să voteze proiecte fără a le pune la dispoziţie documente. În replică, primarul susţine că FDGR face parte din majoritatea Consiliului Local şi cataloghează drept ”calomnii” afirmaţiile legate de modul cum s-au desfăşurat unele dintre şedinţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”FDGR condamnă cu hotărâre modul în care primarul PSD al municipiului Făgăraş, Gheorghe Sucaciu, intimidează opoziţia aleasă în mod democratic în Consiliul municipal pentru a obţine votarea proiectelor propuse de el. Este inadmisibil şi aminteşte de vremurile staliniste, ca persoane din public, care asistă la şedinţa Consiliului Local, să agreseze fizic şi verbal consilierii care au altă părere decât primarul, aceştia exercitându-şi drepturile conferite prin lege. Deoarece pentru două proiecte propuse nu s-au pus la dispoziţia consilierilor documentele explicative, iar cei 10 consilieri ai opoziţiei nu au vrut să voteze în necunoştinţă de cauză, primarul Sucaciu a convocat 5 şedinţe «de îndată», motiv pentru care Johannes Klein, consilier FDGR şi prim-preot evanghelic în Făgăraş, a citit în şedinţa de luni, 31.10, o notificare prin care reclama un abuz al «şedinţelor de îndată» din partea primarului, notificarea fiind semnată de 9 consilieri. Fără a pune documentele solicitate la dispoziţie, primarul a convocat o nouă şedinţă de consiliu în data de 1.11., în care persoane prezente la şedinţă au început să vocifereze şi să agreseze verbal şi fizic pe mai mulţi consilieri, printre care şi pe consilierul Johannes Klein”, a transmis Forumul Democrat al Germanilor din România, într-un comunicat dat publicităţii miercuri. 
 
Formaţiunea a solicitat public MAI anchetarea acestor incidente şi cere conducerii centrale PSD ”măsuri în consecinţă”.
 
Primarul municipiului Făgăraş, Gheorghe Sucaciu, a respins acuzaţiile aduse de FDGR, susţinând că este vorba despre calomnii. Primarul a afirmat că unul dintre consilierii FDGR, care face parte din majoritatea din Consiliul Local Făgăraş, este nemulţumit şi că acesta ar fi informat greşit conducerea FDGR. 
 
”Fac şedinţele publice, ca să vină şi cetăţenii la Casa de Cultură, să vadă despre ce este vorba, mai ales că supun atenţiei consilierilor proiecte propuse şi votate de cetăţeni şi am venit cu videoproiector, cu ecran, să prezint toate documentele. Aseară, majoritatea din care face parte un sigur consilier FDGR nu a vrut să voteze ordinea de zi, ignorând rugăminţile cetăţenilor de a rămâne să discute acele proiecte, iar cetăţeni le-au cerut socoteală verbal. În rest, nu s-a întâmplat absolut nimic din ceea ce spun ei. Iar FDGR-ul este informat greşit de un singur consilier local FDGR”, a declarat primarul din Făgăraş, pentru News.ro. 
 
Gheorghe Sucaciu a afirmat că, în timpul şedinţei, consilierul care acuză că ar fi fost apostrofat a început să citească din Biblie. 
 
”Ei spun că sunt în opoziţie, dar ce înseamnă opoziţie? Opoziţie faţă de primar? Că dacă ei au majoritate nu înseamnă opoziţie, opoziţie e cea care nu are majoritatea. Preşedintele de şedinţă, fiind în majoritate, nu a dat voie nimănui să ia cuvântul, i-a dat voie părintelui (consilierului Johannes Klein – n.r.) şi a început să ţină slujbă, părintele, să citească din Biblie. Vă daţi seama, cetăţenii din sală cum s-au simţit? El i-a făcut într-un fel aşa... a adus cuvântul de oi, de capre. Cetăţenii s-au simţit jigniţi”, a spus edilul. 
 
El a susţinut că şedinţele de îndată au fost convocate legal, pentru ca aleşii locali să dezbată şi să voteze nişte proiecte de hotărâri care vizau prelungirea unui program de bugetare participativă şi care interesează un număr mare de cetăţeni. Sucaciu a spus că doi dintre cei trei consilieri ai formaţiunii germane au votat în favoarea acelor proiecte. 
 
Edilul a catalogat drept ”o minciună” afirmaţia conform căreia pentru două proiecte propuse nu s-au pus la dispoziţia consilierilor documentele explicative. 
 
În ceea ce priveşte solicitarea FDGR cu privire la realizarea de verificări de către MAI şi la nivelul PSD în legătură cu modul în care s-au ţinut şedinţele Consiliului Local Făgăraş, primarul Gheorghe Sucaciu a afirmat că îşi doreşte astfel de verificări. 
 
”Chiar vreau să fie verificările făcute, iar dacă se demonstrează, aşa cum este realitatea, că nu au existat acele incidente despre care vorbeşte părintele Johannes Klein, atunci să fie tras la răspundere vizavi de injuriile şi calomnia pe care el o aruncă asupra primarului şi asupra cetăţenilor”, a mai spus primarul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.