Inspectori de muncă din structura centrală a Inspecţiei Muncii şi de la Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa vor face cercetări în cazul exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia, sub supravegherea procurorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma evenimentului din data de 26.08.2023, de pe raza localităţii Crevedia, Inspectorul general de stat adjunct Mihai Nicolae Uca din cadrul Inspecţiei Muncii a emis o Decizie prin care a stabilit componenţa comisiei de cercetare a evenimentului, din care fac parte inspectori de muncă din cadrul compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă, atât din structura centrală, cât şi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa”, a anunţat, duminică, instituţia.

Conform Art.29, alin.(1), lit.C din legea 319/2006, Inspecţia Muncii cercetează evenimentele "în cazul accidentelor colective generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile."

Potrivit sursei citate, cercetarea se va efectua sub directa supraveghere a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.