Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind măsuri de protecţie socială pentru persoanele disponibilizate din Valea Jiului şi cele care urmează a fi disponibilizate de la exploatările miniere de uraniu neperformante de la Compania Naţională a Uraniului S.A.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este vorba de categoriile de persoane disponibilizate - vorbim de cele din Valea Jiului sau din zona minieră - care o să beneficieze de măsuri de protecţie socială, din cadrul operatorilor economici care sunt afectaţi de politica de decarbonare a Uniunii Europene, întrucât utilizează combustibili fosili, precum şi persoanele care urmează a fi disponibilizate din cadrul exploatărilor miniere uraniu neperformante din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului SA. Este un program pe care l-am prezentat deja, care se derulează până în 2030, şi prin acest act normativ începem şi alocăm sumele respective pentru persoanele disponibilizate”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.
 
Prim-ministrul a mai spus că în prezent numărul estimat de persoane care vor fi disponibilizate până în 2025 este de 9.000 şi anume 2.239 la societatea Complex Energetic Hunedoara, 282 de persoane la Compania Naţională a Uraniului, 6.484 de persoane la societatea Complexul Energetic Oltenia.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.