Guvernul a adoptat, marţi, un proiect de lege care completează tabelele-anexă nr. I şi II la Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Actul normativ prevede includerea unor substanţe psihoactive noi în definiţia termenului „drog”, precum şi al implementării Convenţiei unice asupra stupefiantelor din 1961 şi Convenţiei asupra substanţelor psihotrope din 1971, în sensul includerii substanţelor care nu sunt puse, încă, sub control naţional, în definiţia termenului „drog”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Psihoactivele introduse, care completează tabele-anexă la Legea nr. 143/2000, sunt:  2-(metilamino)-1- (3-metilfenil) propan-1- 1 cu modificările şi completările ulterioare. 2 republicată, cu modificările şi completările ulterioare. 2 onă (3-MMC) şi 1-(3-clorofenil)-2- (metilamino) propan-1-onă (3-CMC), arată Executivul în comunicatul de presă.

Astfel este transpusă Directiva delegată (UE) 2022/1326 a Comisiei din 18 martie 2022 de modificare a anexei la Decizia-cadru 2004/757/JAI a Consiliului în ceea ce priveşte includerea unor substanţe psihoactive noi în definiţia termenului „drog”.

Punerea sub control al acestor substanţe reprezintă o măsură care contribuie la protejarea sănătăţii, reducându-se riscurile de îmbolnăviri sau decese cauzate de consumul de droguri, mai indică sursa citată.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.