Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a afirmat, joi, la Ploieşti, că PMP îndeamnă susţinătorii săi să voteze ”da” la referendumul din 26 mai. La rândul său, Traian Băsescu spune că de referendum depinde „cum va fi etichetat poporul român” şi că va fi „un dezastru” pentru imaginea românilor „dacă se ratează referendumul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Românii trebuie să iasă la referendum, să voteze da. Eu cred că acest referendum nu este despre pentru sau împotriva lui Iohannis, este o temă extrem de sensibilă cu consecinţe pe termen mediu şi lung. Din punctul meu d evedere este un test pentru noi dacă înţelegem ce înseamnă una dintre valorile fundamentale ale Uniunii, pentru că Uniunea s-a creat pentru a promova libertatea democraţia şi statul de drept şi mie îmi pare rău că nu se discută mult şi despre acest subiect. Vom invita toţi susţinătorii noştri să voteze pentru”, a afirmat Eugen Tomac.

La rândul său, fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că, în opinia sa, „riscul ratării referendumului este mare pentru că PSD-ul va cere electoratului lui să nu voteze sau să anuleze buletinele pentru referendum”.

”Îndemn pe toţi românii să meargă să voteze. Problema nu e atât a lui Iohannis, problema este cum va fi etichetat poporul român..Se va spune vrea o justiţie independentă, stat de drept sau nu? Iar răspunsul va sta la referendum”, a spus Băsescu.

Acesta a apreciat că va fi „un dezastru din punct de vedere al imaginii românilor, nu a lui Iohannis, dacă se ratează referendumul pentru că vor spune  nu-i interesează anticorupţia, statul de drept (...) deci riscu-i mare”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.