Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, joi, că în judeţul Braşov va fi operaţional un elicopter SMURD, iar tot personalul medical va fi instruit pentru intervenţii în zona montană. Elicopterul va avea un hangar în noul aeroport de la Braşov, iar până când acesta va fi amenajat, aeronava va fi operată de la Ghimbav. Arafat estimează că în vara acestui an elicopterul va face primele misiuni, fiind nevoie de trei luni de pregătire pentru personalul medical care îl va deservi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După o discuţie mai amănunţită pe hărţi şi pe cercurile de intervenţie am rămas că elicopterul va fi amplasat într-o bază de operaţii la noul aeroport de la Braşov. Până când va fi rezolvat sediul acestui elicopter (...) este posibil să-l operăm temporar de la Ghimbav, pe baza unui protocol cu IAR Ghimbav”, a declarat Raed Arafat, joi, la Braşov.  

El a arătat că tot personalul medical va fi instruit pentru intervenţii în zona montană.  

”Acest elicopter va avea pe lângă misiunile obişnuite, în mod deosebit misiunile montane, ceea ce înseamnă că toţi medicii şi asistenţii care vor lucra pe el vor trebui instruiţi pe coborâre pe troliu, pe lucrat în zona montană, pe urcat bolnavul cu troliul elicopterului, lucru care va dura aproximativ trei luni, după care eu sper că elicopterul va începe să activeze”, a adăugat Raed Arafat.  

Acesta a amintit că în luna august SMURD va primi primul său avion nou, dotat pentru transportul unor pacienţi în stare critică. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.