Elevii Colegiului Naţional ”Preparandia – Dimitrie Ţichindeal Arad”, care este prima şcoală de învăţători de pe teritoriul actual al României, au aflat, luni, în timpul festivităţii de deschidere a noului an şcolar, că vor avea parte de o vacanţă prelungită cu o săptămână, din cauza unor lucrări care se desfăşoară în clădirea principală a şcolii, care nu au fost finalizate. În jur de 900 de copii vor sta acasă, dar conducerea şcolii a precizat că orele pierdute vor fi recuperate pe parcursul semestrului I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul festivităţii de deschidere a noului an şcolar de la Colegiul Naţional ”Preparandia – Dimitrie Ţichindeal Arad”, care a avut loc în curtea clădirii principale, elevii şi părinţii au aflat, de la directorul unităţii, că pentru ciclurile gimnazial şi liceal, cursurile vor începe abia din 17 septembrie.

Directorul, Sorin Haiduc, a precizat că din cauza unor lucrări care nu au fost încheiate nu pot avea loc cursuri în clădirea principală.

”Anul şcolar începe sub auspicii bune, pentru că întreaga clădire principală a şcolii a fost reabilitată. Pentru că lucrările urmează să fie finalizate în termen de o săptămână, am decis, împreună cu Inspectoratul Şcolar, pentru a începe în condiţii foarte bune, să amânăm începerea cursurilor. Prin urmare, din 17 septembrie, toată lumea va fi la activităţile didactice”, a spus directorul.

Sorin Haiduc a adăugat, pentru News.ro, că vor sta acasă aproximativ 900 de copii.

”Mai sunt de efectuat unele lucrări, cum ar fi la instalaţiile electrice, o parte din clădire nefiind alimentată cu energie electrică în acest moment. Mai trebuie schimbate şi ferestrele de la demisol şi câteva săli de la parter. Majoritatea sălilor de clasă sunt pregătite, însă având în vedere dinsconfortul creat de lucrări, gălăgie şi praf, nu s-ar putea ţine cursurile. Săptămâna viitoare sigur începe şcoala pentru toţi, iar lucrările care vor mai avea loc nu vor afecta cursurile”, a spus Haiduc.

Orele pierdute de elevi urmează să fie recuperate pe parcursul semestrului I.

Colegiul Naţional ”Preparandia – Dimitrie Ţichindeal Arad” este prima şcoala de învăţători de pe teritoriul actual al României şi una dintre cele mai bune din vestul ţării, având în vedere rezultatele la examenele şi concursurile naţionale.

Şcoala se află la a 206-a generaţie, iar în anul şcolar actual vor învăţa aici peste 1.400 de copii.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.