Elevii unei şcoli din judeţul Olt fac cursuri exclusiv online după apariţia unei caz de COVID-19 în rândul cadrelor didactice, iar alţi 20 de dascăli au intrat în izolare, după ce cu toţii au participat la un consiliu profesoral. Măsura este valabilă timp de o săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Olt a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a adoptat Hotărârea nr. 31/14.09.2020 cu privire la intrarea în scenariul 3 de funcţionare a Şcolii Gimnaziale Vădăstriţa din comuna Vădăstriţa, care presupune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online. Măsura se aplică pe o perioadă de 7 zile.
 
"Decizia suspendării cursurilor a fost adoptată în urma confirmării, în data de 13.09.2020, a unui caz pozitiv din rândul cadrelor didactice. Precizăm că, în urma anchetei epidemiologice desfăşurată de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, un număr de 20 de cadre didactice au fost declarate contact direct, în urma participării la şedinţa Consiliului profesoral din data de 07.09.2020. Cadrele didactice în cauză se află în izolare la domiciliu”, a transmis Prefectura Olt.
 
Sursa citată a menţionat că în judeţul Olt rata de incidenţă cumulată a cazurilor COVID-19 este sub limita de alertă de 3/1.000 de locuitori.
 
De asemenea, pe baza situaţiei epidemiologice transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt va analiza propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Direcţia de Sănătate Publică Olt şi va aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcţiona fiecare unitate de învăţământ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.