O echipă formată din cinci elevi de la Colegiul Naţional Bănăţean şi de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timişoara s-a clasat pe locul al doilea, în finala unui conurs de robotică ZeroRobotics, organizat de NASA şi de Agenţia Spaţială Europeană, în SUA, la Massachusetts. Elevii au creat coduri cu ajutorul cărora mai mulţi roboţi aflaţi pe Staţia Spaţiaă Internaţională au putut fi manevraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elevii au postat pe reţeaua de socializare anunţul că s-au clasat pe locul al doilea în competiţie.

"Astăzi vise au fost împlinite. Am realizat un lucru la care visează unii elevi de vârsta noastră. După luni de lucru, codul scris de noi a fost rulat pe staţia internaţională, în spaţiu. Pe lângă acestea, am reuşit să excelăm în această competiţie şi am ieşit pe locul al II-lea. De asemenea, am cunoscut personalităţi importante pentru evoluţia ştiinţei care sunt o sursă de inspiraţie pentru noi şi pentru o grămadă de oameni în întreaga lume. Am avut plăcerea de a-l asculta pe Steve Swanson, unul dintre astronauţii care au fost în a 40-a misiune de pe ISS (International Space Station). Am învăţat foarte multe din aceasta şi sperăm că din ce în ce mai mulţi elevi vor putea să aibă parte de o astfel de experienţă”, au scris elevii pe Facebook.

Practic, echipa din Timişoara s-a întrecut cu grupuri din întreaga lume pentru un loc în finală. Elevii au participat la competiţii între roboţii pe care i-au creat, ce au avut loc pe platforma online a Institutului Tehnologic din Massachusetts, iar în finală, roboţii s-au întrecut chiar la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Echipa formată din elevi de la Colegiul Naţional Bănăţean şi Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” a fost invitată să participe la finala Concursului Internaţional ZeroRobotics, ce are ca scop programarea roboţilor SPHERES – sateliţi experimentali de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.