Elevi de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna din Braşov se numără printre câştigătorii unuia dintre cele mai prestigioase concursuri de dezvoltare aerospaţială din lume. Ca urmare a acestei performanţe, echipa de proiect a ajuns la Conferinţa Internaţională de Dezvoltare Spaţială (ISDC), organizată de NASA şi National Space Society (NSS), la Los Angeles, SUA, în perioada 23-26 mai, pentru a prezenta proiectul Lifeboat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recunoscut pentru importanţa globală, concursul atrage anual zeci de mii de elevi din întreaga lume. Participanţii sunt provocaţi să proiecteze habitate spaţiale, iar câştigătorii sunt selectaţi pentru a-şi reprezenta ţările şi şcolile în faţa unei audienţe compuse din cercetători de renume, astronauţi, antreprenori şi experţi de top în domeniul aerospaţial.

Echipa Colegiului "Andrei Şaguna" a impresionat nu doar juriul cu proiectul său inovator şi bine fundamentat, ci şi aprecierea companiei TotalEnergies Marketing Romania care a susţinut financiar deplasarea elevilor pentru a se alătura elitei mondiale din domeniu la evenimentul de la Los Angeles.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

„Suntem extrem de mândri să îi putem susţine pe aceşti tineri talentaţi care ne reprezintă ţara la un nivel atât de înalt. Proiectul lor reflectă creativitate şi inovaţie şi suntem convinşi că au impresionat la Conferinţa Internaţională de Dezvoltare Spaţială”, a declarat Didier Grimault, General Manager, TotalEnergies Marketing Romania.

Participarea elevilor braşoveni la acest eveniment prestigios este o dovadă a excelenţei academice şi a potenţialului enorm al tinerilor din România, demonstrând încă o dată că investiţia în educaţie şi sprijinul comunităţii pot deschide porţi către realizări remarcabile la nivel internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.