Doi angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu SARS-COV-2, fiind vorba despre o infirmieră de la un centru de la un centrul de îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi din Piteşti şi despre o educatoare dintr-un complex de tip familial, tot din Piteşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit datelor furnizate, miercuri, de DGASPC Argeş, în urma testărilor făcute perioada 10-16 iunie, din  894 de angajaţi din serviciile sociale de tip rezidenţial aflate în subordinea DGASPC Argeş doi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus.
 
Este vorba despre o infirmieră din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti şi un educator Complexului de Tip Familial ”Dumbrava Minunată” Piteşti. 
 
Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Piteşti are, conform datelor oficiale ale Consiliului Judeţean Argeş, o capacitate de 180 de locuri şi 143 de internaţi şi asigură asistenţă pentru persoane adulte cu handicap, în timp ce Complexul de Tip Familial ”Dumbrava Minunată” Piteşti este compus din şase apartamente, dintre care cinci în Piteşti, în care sunt cazaţi copii.
 
„Urmare a confirmării celor două cazuri de infectare cu COVID-19, au fost luate toate măsurile care se impun în această situaţie şi au fost respectaţi toţi paşii indicaţi: reprezentanţii DSP au luat legătura cu cele două persoane confirmate pozitiv, în urma testării şi îndrumate să parcurgă toate etapele necesare; în cele două locaţii unde respectivele persoane îşi desfăşoară activitatea s-au luat măsuri de igienizare şi dezinfectare. De asemenea, în urma triajului epidemiologic efectuat zilnic, atât pentru salariaţi, cât şi pentru beneficiari, consemnat în registrul deschis şi funcţional, nu au fost înregistrate modificări în starea de sănătate a acestora. Beneficiarii care au interacţionat cu angajaţii confirmaţi pozitiv au fost grupaţi în camere diferite, chiar dacă cele două salariate, ca toţi ceilalţi salariaţi, au purtat echipament de protecţie”, transmite DGASPC Argeş într-un comunicat remis News.ro miercuri. 
 
În perioada 24 – 29 iunie urmează să fie testaţi beneficiarii internaţi în cele două centre centrele sociale ale DGASPC Argeş. Este vorba despre 167 de persoane în total, dintre care 143 la centrul de asistenţă Piteşti şi 24 la complexul de tip familial ”Dumbrava minunată”.
 
Testarea angajaţilor din cadrul GASPC Argeş s-a făcut în etape, încă din luna aprilie, şi este pentru prima dată când sunt descoperite cazuri de infectări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.