Echipele E-Distribuţie Banat intervin cu greu pentru remedierea avariilor în localităţile din vestul ţări afectate de vremea severă, menţinând starea de criză. Aproape 200 de localităţi din patru judeţe sunt afectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă trasmis duminică, la ora 16.00 erau afectate, în continuare, aproape 200 de localităţi din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara.

"Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu şi galben de ninsori, viscol în rafale de vânt puternic), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Banat. Printre cauzele care au dus la această situaţie se numără copaci rupţi sub greutatea zăpezii depuse, căzuţi peste liniile de înaltă şi medie tensiune, izolatori sparţi, conductoare contorsionate. La nivelul E-Distribuţie Banat a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, la ora 16.00, în regiunea Banat erau nefuncţionale 8 linii electrice de înaltă tensiune: L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Iaz-Nădrag, L110 kV Bocşa-Câlnic, L110 kV Reşiţa-ICMR (circuit 2), L110 kV Timişoara-Buziaş, L110 kV Vârfuri-Sebiş, L110Kv Iaz-Oţelu Roşu, L110 Lipova-CFR Vărădia. Totodată sunt nefuncţionale staţiile de transformare 110kV/MT Lugoj, Făget, Nădrag, IURT Lugoj, CFR Lugoj (preluat consumul pe alte linii de medie tensiune), Sebiş (preluat consumul pe alte linii de medie tensiune).

În judeţul Timiş erau nealimentate parţial 57 de linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 62 de localităţi.

În judeţul Caraş Severin erau nealimentate parţial 38 de linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 52 de localităţi.

În judeţul Arad erau nealimentate parţial 25 de linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 46 de localităţi.

În judeţul Hunedoara erau nealimentate parţial 26 de linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 36 de localităţi.

În teren se află 91 de echipe de intervenţie ale E-Distribuţie Banat şi ale contractorilor care intervin de sâmbătă şi vor continua să lucreze pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Totodată au fost mobilizate echipe din zonele Muntenia şi Dobrogea pentru a veni în sprijinul colegilor din Banat.

Intervenţiile sunt îngreunate de condiţiile meteo severe, de circulaţia rutieră dificilă şi de necesitatea îndepărtării crengilor şi a copacilor rupţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.