Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a primit aparate, echipamente şi mobilier medical în valoare de 2.000.000 de lei, fonduri europene în cadrul proiectului "Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin", implementat de unitatea medicală, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mehedinţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Consiliului Judeţean Mehedinţi, în cadrul proiectului au fost achiziţionate un electrocardiograf cu 12 canale, 6 EKG portabile, 6 staţii centrale de sterilizare şi răcire aer, 15 aparate mobile pentru sterilizarea aerului – capacitate medie şi 15 aparate mobile pentru sterilizarea aerului – capacitate mare.
 
De asemenea, au fost achiziţionate 10 paturi ATI, 62 de paturi mecanice, 53 de noptiere metalice dotate cu mese de servit la pat, 8 cărucioare pentru resuscitare, pat cu cântar, pături şi dulapuri metalice.
 
"Aceste noi dotări vor îmbunătăţi condiţiile de cazare pentru pacienţi şi vor creşte capacitatea de diagnosticare, la fel ca toate celelalte achiziţii făcute în cadrul proiectului care are o valoare totală de 30.892.716,59 lei. Parte din echipamentele şi aparatura medicală în cadrul proiectului a fost achiziţionată în cursul anului trecut, alta urmând să fie livrată până la jumătatea acestui an. Este o sumă record care este investită în aparatură pentru spital, pe care am reuşit să o atragem din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare şi care completează eforturile administrative pe care le facem pentru a asigura condiţii bune de tratament si spitalizare pentru pacienţii din Mehedinţi, în cea mai mare unitate medicală din judeţ”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Judeţean Mehedinţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.