Echipa de robotică RoD2 a Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti a devenit vicecampioană la Campionatul Mondial de Robotică din Houston, SUA.. Şi anul trecut, echipa de robotică a reprezentat România la competiţia din Statele Unite, anul acesta aproximativ jumătate dintre membrii echipei fiind noi, după ce tinerii care au făcut performanţă în 2023 au devenit studenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem profund emoţionaţi şi încântaţi să vă anunţăm că echipa RoD2 a Colegiului Naţional Mihai Viteazul a avut un succes extraordinar la Campionatul Mondial de Robotică din Houston, SUA. Felicitări, dragii noştri, pentru distincţiile obţinute: vicecampioni mondiali - căpitani ai Alianţei finaliste a Campionatului Mondial,  capitani ai Alianţei câştigătoare a diviziei Ochoa, Control Award Winner în cadrul diviziei Ochoa. Aceste realizări nu sunt doar trofee, ci şi mărturii ale pasiunii şi devotamentului vostru pentru robotică. Fiecare premiu câştigat reprezintă o poveste de curaj, efort şi sacrificiu”, au scris oficialii CNMV pe reţelele de socializare.

Şi anul trecut, echipa liceului din Ploieşti a reprezentat România la Campionatul Mondial de la Houston.

Directorul Colegiului Naţional Mihai Viteazul, Gabriel Ţaga, a declarat, pentru News.ro: „Echipa s-a reîmprospătat, aproximativ de jumătate din cei de anul trecut au devenit studenţi, erau clasa a XII-a. Cu toate acestea, au reuşit să-şi îmbunătăţească performanţa. Muncesc foarte mult, în primul rând această competiţie presupune multă practică, pe lângă cunoştinţele teoretice care sunt atât de necesare pentru a construi şi programa un robot”.
Întrebat dacă echipa este ajutată de vreo instituie a statului, directorul CNMV Ploieşti a declarat că aceasta a fost sprijinită de unele firme private, dar şi de Primăria Ploieşti, prin programul „Ploieşti, Capitala Tineretului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.