Echipa de robotică a Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti va reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston, după ce a câştigat primul loc la Campionatul Naţional de Robotică desfăşurat în perioada 3-5 martie, la Bucureşti. „Am fost foarte emoţionat când am aflat despre acest rezultat. În dubla calitate de director şi de părinte sunt mândru de realizările acestor copii”, a declarat pentru News.ro directorul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, Gabriel Ţaga, care este de asemenea părintele unuia dintre membrii echipai campioane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Echipa de robotică denumită Ro2D2, nume inspirat după cel al legendarului robot R2D2 din seria Star Wars, reuneşte 15 elevi şi 7 voluntari, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani. Echipa a fost înfiinţată în anul 2018, iar activitatea membrilor săi este coordonată de profesori din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, dar şi de cadre didactice şi de ingineri specializaţi în domeniul inteligenţei artificiale şi al roboticii, uniţi de pasiunea pentru robotică şi dorinţa de a avea un impact pozitiv în comunitate.
Echipa desfăşoară activităţi extracurriculare de promovare a educaţiei STEM (care încorporează domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi a matematicii), de proiectare, construcţie şi programare de roboţi construiţi cu ajutorul pieselor comandate sau printate 3D.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
La începutul acestei luni, echipa din Ploieşti a obţinut primul loc la Campionatul Naţional de Robotică, iar în urma acestei performanţe va reprezenta România la First Tech Challenge, o competiţie cu tradiţie în SUA. 
De patru ani, echipa este partener, alături de Muzeul de Ştiinţele Naturii Prahova, la evenimentul Noaptea Cercetătorilor.
În luna februarie a acestui an, echipa de robotică a Colegiului Naţional “Mihai Viteazul” Ploieşti a testat cu succes un sistem de irigaţii inteligent, gândit de copiii din echipă şi implementat cu ajutorul specialiştilor şi inginerilor de la Grădina Botanică Bucov.
„Am fost foarte emoţionat când am aflat despre acest rezultat. În dubla calitate de director şi de părinte sunt mândru de realizările acestor copii. Spre deosebire de alte concursuri, aici copiii s-au remarcat pe mai multe planuri. Fie ca aceşti copii, părinţii şi profesorii lor să ne inspire pe toţi, să ne motiveze să fim O Echipă, ca sa obţinem şi mai departe rezultate minunate. Pentru că, nu este aşa, nu există cadou mai frumos pentru un profesor decât reuşita elevilor săi”, a declarat pentru News.ro directorul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, Gabriel Ţaga, care este de asemenea părintele unuia dintre membrii echipai campioane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.