Compania E. On Energie România a anunţat că a fost nevoită să sisteze, luni, furnizarea gazelor naturale către Colterm, compania de termoficare din Timişoara, din cauza datoriilor ce depăşesc 66 milioane de lei, din care 8,2 milioane lei reprezintă datorii din acest an, cu termenul de scadenţă depăşit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit E. On Energie România, compania a îndeplinit obligaţiile contractuale şi chiar a emis notificări către Colterm, compania de termoficare din Timişoara, înainte de a sista furnizarea gazelor naturale.

”E.ON Energie România a fost nevoită să sisteze luni, 25 iunie a.c., începând cu orele 14.00, volumele de gaze naturale livrate către Colterm, din cauza nerespectării convenţiei de plată de către Colterm şi Municipiul Timişoara. E.ON Energie România şi-a îndeplinit toate obligaţiile contractuale asumate faţă de Colterm S.A. şi, în calitate de furnizor de gaze naturale, compania noastră a transmis numeroase notificări prin care a solicitat plata datoriilor”, se arată într-un comunicat al E.On.

Totodată, potrivit sursei citate, ”compania îşi exprimă încrederea că societatea Colterm şi Municipiul Timişoara vor identifica o soluţie viabilă de plată a datoriilor, în conformitate cu obligaţiile asumate, astfel încât să putem relua în cel mai scurt timp furnizarea gazelor naturale către societatea de termoficare”.

Cei de la E.On mai spun că valoarea totală a datoriei depăşeşte 66 milioane lei.

”Valoarea totală a datoriilor Colterm  depăşeşte 66 milioane de lei, din care circa 8,2 milioane de lei reprezintă datorii din acest an, cu termenul de scadenţă depăşit”, se mai arată în acelaşi comunicat.

Timişorenii abonaţi la sistemul public de încălzire vor rămâne fără apă caldă, în noaptea de luni spre marţi, după ce E.On Energie România a sistat furnizarea de gaze naturale către compania de termoficare, Colterm. Reprezentanţii Primăriei Timişoara se află la negocieri pentru a solicita eşalonarea datoriilor.

Sistarea furnizării apei calde va afecta aproximativ 60.000 de abonaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.