Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova anunţă că "a identificat un nou spital pentru creşterea capacităţii de internare a pacienţilor COVID-19” şi că în judeţ va creşte şi capacitatea de testare a celor suspecţi de a fi infectaţi cu virusului SARS-CoV-2. Demersurile în această privinţă sunt făcute după ce medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au trimis o adresă DSP, atrăgând atenţia asupra lipsei de personal şi de dotări pentru tratarea COVID-19 şi susţinând că sunt lăsaţi să se descurce singuri cu cazurile COVID-19 dintr-un judeţ cu aproape 800.000 de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DSP Prahova anunţă, marţi după-amiază, că reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au mers, în cursul zilei, la UPU Ploieşti pentru a discuta cu conducerea spitalului despre probelele semnalate de medici de la urgenţe. 
 
În acest context, DSP Prahova afirmă că în perioada următoare va creşte capacitatea de testare a SJU Ploieşti prin achiziţionarea unui aparat PCR cu capacitate de 4 probe/oră, care se adaugă celui existent care poate analiza o proba pe oră, fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judetean.
 
S-a demarat procedura de achiziţie pentru o linie completă de testare PCR cu o capacitate de 96 de probe pe ciclu de testare şi, tot pentru mărirea capacităţii de testare PCR, pentru echipamentul existent se va lucra în două ture la laboratorul central.
 
"Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou spital pentru creşterea capacităţii de internare a pacienţilor COVID-19, a purtat discuţii şi a făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii în acest sens. Cu personalul existent la acest moment se poate mări capacitatea de internare pacienţi COVID cu 40 paturi, urmând ca prin suplimentare de personal medico-sanitar si auxiliar să se poate ajunge la o capacitate de 70 paturi”, transmite DSP Prahova într-un comunicat remis News.ro marţi după-amiază.
 
Oficialii DSP susţin că se caută în continuare soluţii pentru suplimentarea cu personal medical pentru spitalul din Ploieşti, mai ales în condiţiile în care acesta este sigura unitate sanitară în care se face testare pentru COVID-19 în sistem de permanenţă.
 
Cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Ploieşti au trimis o scrisoare DSP Prahova prin care aduc la cunoştinţă situaţia "explozivă” a UPU, cauzată de lipsa de personal, lipsa de echipamente medicale, coroborate cu numărul mare de pacienţi suspecţi de COVID-19, dar şi cu alte patologii. Medicii susţin că s-a ajuns în situaţia în care pacienţii aşteaptă până la 48 de ore pentru stabilirea unui diagnostic, adunându-se peste 50 de bolnavi într-un spaţiu destinat unui număr de trei ori mai mic de persoane. În acest context, ei cer DSP să organizeze distribuţia pacienţilor în spitalele suport pentru COVID, iar Serviciului de ambulanţă să ducă bolnavii, cu COVID sau cu alte patologii, şi la alte spitale din judeţ.
 
Ulterior, Spitalul Municipal Câmpina, principalul spital suport COVID-19 din judeţul Prahova, a anunţat că se confruntă cu lipsă de personal după ce a detaşat doi medici la Ploieşti şi a solicitat DSP Prahova şi Serviciului de Ambulanţă să direcţioneze urgenţele către Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Ploieşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.