Direcţia de Sănătate Publică Buzău a înaintat către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei solicitarea de ridicare a măsurii de carantină în cartierul Poştă din municipiul Buzău, începând din noaptea de duminică spre luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile de sănătate publică sunt de părere că riscurile au trecut, iar carantina din cartierul Poştă poate fi ridicată.

"Epuizându-se cele 14 zile considerate perioada maximă de incubaţie a infecţiei şi neînregistrându-se nicio altă îmbolnăvire în afara focarului, se consideră că şansa de a avea un eveniment de amploare mult mai mare a fost depăşită şi deci măsura cu privire la carantinare poate fi ridicată", a anunţat duminică seară Prefectura Buzău.

Focarul din cartierul Poştă numără 52 de cazuri de COVID-19, fiind înregistrate atât la localnici din acest cartier, cât şi la contacţi direcţi ai acestora, care provin din alte cartiereale Buzăului.

În total, judeţul Buzău numără 112 cazuri de COVID-19, la spitalul de suport din Râmnicu Sărat fiind internaţi 66 de bolnavi.

În acest moment, în judeţul Buzău mai este sub carantină localitatea Râmnicelu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.