Un număr de 270 de persoane au fost evacuate din Lupeni, Aninoasa şi Uricani, DN 66 a fost rupt de ape, în zona Câmpul lui Neag, iar circulaţia rutieră a fost oprită şi mai multe locuinţe au fost inundate, după ce apele râului Jiul de Vest au crescut la cote alarmante. Pentru zonele Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag, din judeţul Hunedoara, a fost emis Cod roşu de avertizare hidrologică, iar oamenii din zonă au primit mesaje Ro-Alert. Elicoptere ale MAI vor survola zona afectată de inundaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, în urma precipitaţiilor înregistrate în noaptea de joi spre vineri, în zona Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag, nivelulapelor Jiului de Vest a crescut alarmant, depăşind cota de inundaţie.
 
”La ora 06:35 s-a transmis populaţiei din zonele Uricani, Lupeni, Petroşani un mesaj Ro-Alert de avertizare cod roşu hidrologic, valabil până la ora 12:00. 75 de pompieri militari cu 20 de mijloace tehnice de intervenţie au fost mobilizaţi imediat şi intervin în zonele afectate pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol şi pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo. Efectivele de pompieri au fost suplimentate cu echipaje ce însumează zeci de jandarmi, poliţişti şi salvamontişti. Pompieri militari, jandarmi, salvamontişti din întregul judeţ Hunedoara, precum şi din judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Sibiu intervin cu 34 de motopompe pentru evacuarea persoanelor din zonele afectate, cât şi pentru limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteo”, a transmis ISU Hunedoara.
 
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
 
DN 66 este inundat şi rupt în zona Câmpul lui Neag, iar circulaţia rutieră a fost oprită.
 
Au fost evacuate 270 persoane din localităţile Lupeni, Aninoasa şi Uricani către punctul de evacuare stabilit la Şcoala 2 Bărbăţeni. Încă două şcoli generale au fost stabilite ca puncte de evacuare în localităţile Iscroni şi Aninoasa.
 
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a făcut demersurile necesare pentru trimiterea în zonă a 3 elicoptere pentru misiuni de recunoaştere în teren şi salvare- evacuare.
 
FOTO:ISU Hunedoara
FOTO:ISU Hunedoara
 
În zona afectată se transmit frecvent mesaje Ro-Alert şi au fost pornite sistemele de avertizare acustică a populaţiei. 
 
În plus, s-a dispus restricţionarea irculaţiei rutiere de către echipajele poliţiei rutiere în Defileul Jiului şi zonele adiacente, din cauza aluviunilor şi copacilor care vin din amonte şi rup poduri şi podeţe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.