Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat, duminică, că va va depune plângere la Poliţie, după ce mai multe indicatoare în limba maghiară au fost vandalizate în judeţele Harghita şi Mureş. Este vorba despre denumirea în limba maghiară a oraşelor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, din Harghita, dar şi a localităţii Trei Sate din judeţul Mureş. Purtătorul de cuvânt al UDMR, Hegedüs Csilla, consideră că vandalizarea indicatoarelor maghiare din judeţele Harghita şi Mureş constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare. Poliţia din Harghita a precizat că s-a deschis dosar penal pentru distrugere, cel puţin patru indicatoare fiind vandalizate doar în judeţul Harghita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Poliţia Harghita a deschis dosar penal pentru distrugere, după vandalizarea indicatoarelor; poliţiştii anunţă că doar în judeţul Harghita sunt patru indicatoare acoperite cu vopsea de culoare neagră
CITEȘTE ȘI UDMR, după vandalizarea indicatoarelor maghiare: Constituie o provocare împotriva comunităţii maghiare

”Din păcate, azi-noapte au fost vandalizate trei indicatoare (din câte ştim până acum) de către autori necunoscuţi”, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes.

Potrivit acestuia, instituţia va depune, în cursul zilei de luni, plângere la Poliţie pentru distrugere.

Din imagini se vede cum persoane încă neidentificate au şters denumirile în limba maghiară ale localităţilor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc (judeţul Harghita) şi Trei Sate (judeţul Mureş), localitate aflată însă, foarte aproape de limita cu judeţul Harghita.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.