Autorităţile din Prahova au identificat, miercuri, două focare de COVID-19, fiecare cu peste 20 de persoane. Unul dintre focare este la Spitalul Municipal „Schuller”, unde 20 de salariaţi şi opt pacienţi sunt infectaţi cu coronavirus. Al doilea focar include 23 de persoane, între care un angajat şi 22 de vârstnici internaţi într-un centru rezidenţial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La Spitalul Municipal Ploieşti, focarul a fost identificat la Secţia de Fizioterapie, unde opt pacienţi şi 20 de salariaţi s-au îmbolnăvit. 
 
”Toţi aceştia au fost izolaţi, la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie”, transmite Prefectura Prahova.
 
Unitatea sanitară, unde s-au constatat şi în trecut focare de COVID, are şi o secţie de Oncologie însă deocamdată acolo nu au fost raportate cazuri care să ducă la declararea unui focar.
 
Un alt focar de infecţie a fost depistat într-un centru rezidenţial îngrijire a persoanelor vârstnice din municipiul Ploieşti, unde sunt bolnavi 22 beneficiari şi 1 angajat. Bătrânii infectaţi au fost transferaţi la spitale suport Covid din Prahova, iar salariatul a fost izolat, la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie.
 
”Conform raportării DSP, numărul de paturi Covid-19 ocupate este de 245. În secţiile ATI sunt ocupate 18 paturi, din totalul de 26. Gradul de ocupare al paturilor este de 19%”, precizează Prefectura Prahova.
 
La nivelul judeţului Prahova, rata de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 este de 4,72 cazuri la 1000 de locuitori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.