Autorităţile din judeţul Prahova au emis, miercuri seară, două mesaje RO-Alert în mai puţin de două ore prin care anunţă prezenţa urşilor pe străzi, în staţiunile Buşteni şi Sinaia de pe Valea Prahovei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a emis, miercuri seară, în jurul orei 21:00, un prim mesaj RO-Alert prin care anunţă că un urs a fost văzut pe strada Aluniş din staţiunea Sinaia.
 
Un al doilea mesaj, emis la ora 22:38, anunţa prezenţa unui urs în staţiunea Buşteni, pe strada Cezar Petrescu.
 
În ambele situaţii, câte un echipaj SMURD a fost trimis la faţa locului.
 
În ultimele săptămâni, autorităţile din Prahova au emis frecvent mesaje de avertizare privind prezenţa urşilor în staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi în alte localităţi. 
 
Miercuri dimineaţă, localnicii au semnalat prezenţa unui urs în comuna Cărbuneşti, autorităţile emiţând, de asemenea, mesaj RO-Alert. 
 
Doar în weekendul trecut, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean Prahova au intervenit pe traseele montane şi în staţiunile turistice de pe Valea Prahovei, în urma a 12 sesizări primite prin apelul unic de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa urşilor în localităţile montane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.