Salvatorii montani prahoveni au intervenit, la începutul acestui week-end, în două cazuri pentru acordarea primului ajutor, în zone greu accesibile. Un sportiv a avut nevoie de sprijin după ce s-a accidentat, în timp ce se afla cu bicicleta pe munte, iar un cioban aflat la o stână din Bucegi a făcut stop cardio-respirator, însă nu a mai putut fi resuscitat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor furnizate sâmbătă de Salvamont Prahova, prima intervenţie a avut loc la o stâna din Bucegi, unde un bărbat în vârstă de 73 de ani a suferit un stop cardio-respirator.

„Dispeceratul Judeţean Salvamont Prahova a solicitat şi prezenta unui echipaj aero-medical de la Braşov. Cu toate eforturile de resuscitare făcute de către personalul medical de pe elicopter şi de salvatorii montani, pacientul a decedat”, au transmis salvamontiştii, pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

A doua intervenţie a fost în cazul unui practicant de mountain-bike care a suferit un traumatism la un braţ după ce a căzut cu bicicleta.

La cele două cazuri au intervenit salvatorii de la Salvamont Prahova cu un UTV, o ambulanţă şi doi salvatori montani – paramedici şi cei de la Salvamont Sinaia cu patru salvatori montani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.