Două focare de pestă porcină africană au fost confirmate în zonele Călan şi Călanu Mic, judeţul Hunedoara, acestea fiind izolate de autorităţile sanitar-veterinare. Autorităţile au făcut controale şi analize în toate gospodăriile din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Hunedoara, cazurile de pestă porcină africană au fost confirmate în gospodăriile a doi proprietari de mici ferme de creştere a porcilor. 
 
”Au fost aplicate de urgenţă măsurile aprobate prin hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care au constat din: instituirea de restricţii în cele două exploataţii, confiscarea întregii cantităţi de carne rezultate în urma sacrificării de urgenţă a porcilor, precum şi dezinfecţia locului unde a fost dispusă îngroparea carcaselor suinelor sacrificate. De asemenea, autorităţile au efectuat controale şi analize în toate gospodăriile din apropierea celor două exploataţii unde a fost descoperită boala”, se arată în comunicat.
 
Pentru aplicarea măsurilor sanitar-veterinare, medicii veterinari monitorizează permanent starea clinică a porcilor din zona de protecţie, a fost instalat filtru cu covoare dezinfectante la intrarea în focarele din Călan şi Călanu Mic şi au fost afişate informări ale cetăţenilor privitoare la declararea focarelor de pestă porcină şi la măsurile care trebuie luate pentru protejarea animalelor din gospodării.
 
În aceste zile continuă recoltarea probelor şi examinările clinice, iar proprietarii de porci sacrificaţi vor fi despăgubiţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.