Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, anunţă deschiderea a două noi centre de vaccinare în municipiul Piteşti, destinate vaccinării profesorilor. Aceste centre vor primi ser de la compania Moderna şi vor vaccina 60 de persoane pe zi. În plus, prefectul Emanuel Soare anunţă măsuri suplimentare pentru deschiderea în siguranţă a unităţilor de învăţământ din judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a anunţat, marţi, că în perioada următoare cinci noi centre de vaccinare vor fi deschise, la nivelul judeţului, pe lângă opt centre deja funcţionale. Două dintre cele cinci centre vor fi deschise în municipiul Piteşti şi vor fi destinate imunizării cadrelor didactice, aceste centre primind exclusiv vaccinul produs de compania Moderna şi vor fi funcţionale începând cu 8 februarie. 
 
Centrele pentru profesori vor funcţiona în Spitalului Muntenia din municipiu, până acum 3.000 de angajaţi din nvăţământ anunţând că doresc să se vaccineze. 
 
”Educaţia trebuie să fie o prioritate zero pentru noi, dar lucrul acesta nu trebui să rămână doar o teorie, lucrul acesta trebuie să se vadă în practică. Cum se poate vedea în practică lucrul acesta? Prin importanţa pe care noi o dăm redeschiderii şcolilor. Şcolile se pot redeschide, pe de o parte, dacă rata de infectare este foarte scăzută. Eu cred că am putea să începem să deschidem şcolile în siguranţă în Argeş, dacă rata de incidenţă va fi sub 0.5 la mie şi am speranţă că ne vom îndrepta în această situaţie. Dar rata de incidenţă se scade dacă măsurile sanitare sunt serioase şi se respectă. Acesta a fost şi motivul pentru care, în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, am luat această decizie de a prelungi restricţiile de tip galben, tocmai pentru a pregăti începerea şcolilor. Dacă nu păstram aceste restricţii şi aplicam măsuri de relaxare, din păcate, de multe ori, măsurile  de relaxare reprezintă un semnal că pandemia nu mai este atât de periculoasă şi exista riscul de a nu putea deschide în siguranţă şcolile, de aceea am insistat pe aceste măsuri”, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul de Argeş. 
 
Emanuel Soare a menţionat că, la nivel local, vor fi luate noi măsuri în aşa fel încât şcolile să poată fi deschise fără a se forma aglomerări la porţile acestora. Astfel, prefectul anunţă că se lucrează la ”măsuri serioase de fluidizare a traficului rutier în municipiul Piteşti”, în special pe principalele artere rutiere, dar şi la dublarea numărului de mijloace de transport public şi începerea defalcată a programului unităţilor şcolare şi al claselor din fiecare şcoală şi delimitarea unui perimetru în faţa şcolilor pentru se evita aglomerarea acestor zone.
 
Marţi, rata de infectare în judeţul Argeş este de 0.78 la o mie de locuitori.
 
”Suntem într-o scădere continuă. Avem în total 520 de cazuri active în judeţ în ultimele 14 zile, dintre care 22 de cazuri sunt în diverse focare.  (...) În acest moment avem cea mai ă rată de0 incidenţă de când se calculează inccienţa la nivelul judeţului”, a precizat prefectul. 
 
În Argeş trei localităţi rurale, cu un număr relativ scăzut de locuitori, depăşesc incidenţa de trei la o mie de locuitori.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.