Două cadre medicale de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi au fost confirmate cu noul coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică demarând o anchetă epidemiologică la această unitate medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un medic şi un asistent medical de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi au fost confirmaţi pozitiv, în spital fiind declanşată o anchetă epidemologică.

Astfel, în cursul zilei de vineri au fost efectuate câteva zeci de teste, fiind vizaţi atât angajaţi ai spitalului cât şi pacienţi.

Acestea sunt primele cazuri de coronavirus apărute la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi.

Directorul medical al spitalului, Ovidiu Alexinschi, a declarat că activitatea în institut continuă, el precizând că eventualele măsuri vor fi luate în funcţie de rezultatele anchetei epidemiologice.

Medicul Ovidiu Alexinschi a mai afirmat că este posibil ca virusul să fi fost luat din afara spitalului, el adăugând că de când a început perioada de relaxare, posibil ca oamenii să nu mai fie la fel de precauţi.

Până vineri la prânz în judeţul Iaşi s-au înregistrat 611 cazuri de coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.