Dosarul vizând infracţiuni de delapidare, luare de mită şi dare de mită în care sunt cercetaţi angajaţi ai Centrului de creşe din Ploiesti şi ai creşelor din municipiu a fost declinat la Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce o instanţă de judecată a decis eliberarea uneia dintre inculpate pe motiv că Parchetul de pe lasă Tribunalul Prahova nu are competenţa de a instrumenta unele dintre infracţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse din cadrul Parchetului au declarat că dosarul a fost trimis la DNA după ce şefa centrului de creşe, Angelica Fodor, a obţinut în instanţă desfiinţarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele său, pe motiv că Parchetul care instrumentează speţa nu are competenţă în acest dosar.

Între timp, Fodor, în vârstă de 65 de ani, acuzată de luare de mită şi delapidare, a demisionat.

Angelica Fodor a fost arestată preventiv săptămâna trecută, în dosarul în care procurorii prahoveni anchetează infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi delapidare din hrana copiilor şi din materialele alocate creşelor din municipiu. Alte patru persoane, angajaţi ai unor creşe, sunt cercetate sub control judiciar.

Ea a fost pusă în libertate luni.  Decizia a fost luată după ce judecătorii au constatat că procurorii care au cerut arestarea nu au competenţă în acest dosar.

"Admite contestaţia formulată de inculpata Fodor Angelica împotriva încheierii nr. 433 din 8 decembrie 2021 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova. Desfiinţează încheierea contestată, şi, în consecinţă: Constată că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata Fodor Angelica pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (...) şi delapidare (...) s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art.13 alin.1 lit.b din OUG nr.43/2002 referitoare la competenţa materială şi personală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi respinge sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Dispune anularea mandatului de arestare preventivă nr.175/UP/08.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova şi punerea de îndată în liberate a inculpatei Fodor Angelica de sub puterea acestuia, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză”, este soluţia pronunţată, luni, de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti.
 
Decizia este definitivă. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.