Procurorii din Vâlcea au deschis un dosar penal care vizează comiterea a patru infracţiuni - nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă - în urma exploziei produse la Uzina Mecanică Băbeni, în care patru oameni au murit, iar alţi trei au ajuns la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a constituit, la data de 18 noiembrie 2021, o cauză în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc o explozie a unei mine antipersonal la Uzina Mecanică Băbeni, în urma căreia a survenit decesul a 4 persoane şi rănirea altor 3 persoane”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, într-un comunicat dat publicităţii vineri. 
 
O echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, face cercetarea la locul incidentului.
 
În ceea ce priveşte cauza deflagraţiei, autorităţile nu au stabilit oficial care este motivul pentru care mina antipersonal a explodat. 
 
"Cel mai probabil, este vorba despre nerespectarea unei proceduri. În acea încăpere, în mod normal, nu ar fi trebuit să fie niciodată mai mult de o persoană”, a declarat,vineri, pentru News.ro, prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.
 
În urma exploziei produse joi după-amiază, trei bărbaţi şi o femeie au murit.
 
Alte trei femei au fost rănite. Ele au 42 de ani, 52 de ani, respectiv 54 de ani, iar starea lor este stabilă, ele fiind conştiente, declara pentru News.ro managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, Dan Ponoran. 

Potrivit acestuia, femeia de 52 de ani era în stare mai gravă, ea suferind fracturi la ambele membre superioare, amputaţie de falange la două degete şi multiple plăgi delabrante, reprezentând leziuni ale tegumentelor în urma suflului exploziei.  

Altă femeie rănită în urma exploziei are multiple răni superficiale produse de schijele rezultate în urma deflagraţiei, iar a treia victimă are un traumatism cranio-cerebral acut şi un corp străin intraocular. 

Vieţile celor trei femei nu sunt puse în pericol, preciza managerul unităţii sanitare. 

A patra victimă a primit îngrijiri medicale la locul incidentului, suferind un atac de panică, însă în cele din urmă aceasta nu a mai fost dusă la spital, declara pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.