Parchetul General a deschis un dosar penal de cercetare ”in rem” pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu, în legătură cu modul în care INML a făcut analiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu. Procurorul general, Bogdan Licu, a anunţat că s-a primit o sesizare în acest sens, dar analizele efectuate de către specialişti sunt valabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul general, Bogdan Licu, a anunţat, marţi, că s-a deschis un dosar penal de cercetare ”in rem” pentru favorizarea infractorului şi abuz în serviciu, în legătură cu modul în care INML a făcut analiza ADN în cazul Alexandrei Măceşanu.

Licu a precizat că a primit o sesizare în acest sens, document care întrunea toate condiţiile necesare pentru demararea cercetărilor. În plus, Licu a precizat că, potrivit legii, cercetarea in rem demarează automat, urmând a se face verificări.

Întrebat dacă analizele efectuate de către specialiştii INML sunt valabile, Licu a declarat: ”Bineînţeles că sunt valabile”.

Procurorul general susţine că ancheta care se face în Cazul Caracal este ”o investigaţie aproape unică în istoria Parchetului”.

”Este cea mai amplă investigaţie pe acest tip de infracţiuni care s-a desfăşurat în cadrul Ministerului Pbblic, sunt angrenaţi cei mai mai buni procurori, cei mai buni poliţişti şi cei mai buni specialişti”, a mai spus Licu.

Acesta a precizat că se iau în calcul toate variantele şi se verifică toate pistele.

Raportul Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” prezentat, în 2 septembrie, a arătat cu probabilitate de 99,93%, că oasele găsite în butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă din Caracal aparţin Alexandrei Măceşanu.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.