Directorul Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, Dorel Grădinaru, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu a demisionat din funcţie, deşi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a solicitat acest lucru. De asemenea, Grădinaru a declarat că nu a plecat cu "puşca în spinare", aşa cum a declarat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dorel Grădinaru a declarat că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu i-a transmis personal care sunt problemele din Aeroportul din Timişoara, dar că problemele la care s-a referit Grindeanu ţin de directorul administrativ, care a fost schimbat din funcţie. 
 
"Nu mi-a spus mie (Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor - n.r.), a spus în presă că sunt probleme. Astea ţin de directorul administrativ care a fost schimbat de mine tocmai pentru aceste probleme, legate de curăţenie, în afară de faptul că a fost obraznic inclusiv cu taximetriştii. Directorul administrativ e apropiat de ministru, îşi fac concediile împreună", a susţinut Grădinaru.
 
Directorul Aeroportului Timişoara s-a referit şi la arma despre care a amintit Sorin Grindeanu, dar şi la o eventuală demisie din funcţie.
 
"Cei care mă cunosc s-au pus pe râs pentru că nu poţi să pleci cu puşca în spinare dintr-un aeroport. S-a spus că mi-am dat demisia şi am plecat, nu mi-am dat demisia şi nici nu mi-o dau. Dacă domnul ministru m-a chemat de două ori, aici şi la Bucureşti, să îmi dau demisia... Nu mi-o dau, sunt un tip performant. Mă simt mult mai bine acasă cu familia mea, decât aici, la muncă, dar am ales să lucrez. A treia oară m-a sunat şeful de cabinet, m-a chemat la Timişoara, la o cârciumă. Mi-a spus aceeaşi problemă, să îmi dau demisia. Eu nu vreau să fiu cu capul în jos", a afirmat Grădinaru.
 
Dorel Grădinaru i-a transmis ministrului Transporturilor că nu a aflat de ce trebuie să plece din funcţie.
 
"Dacă domnul ministru a spus că nu sunt bun şi trebuie să plec, trebuie să îmi spună de ce nu sunt bun. Am considerat că este bine să spun presei aceste lucruri", a declarat Grădinaru.
 
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Dorel Grădinaru, şi-a adunat lucrurile, printre care şi o puşcă, şi a plecat, el nefiind timişorean, aceasta după ce în urmă cu două săptămâni, Grindeanu i-a solicitat o autoevaluare. 
 
"Directorul Aeroportului din Timioara înţeleg că şi-a adunat lucrurile, printre care şi o puşcă. Nu e timişorean şi avea diverse lucruri pe aici. Ca să transporţi o puşcă pe calea aerului e nevoie de autorizaţie”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
Ministrul Transporturilor a adăugat că în 5 ianuarie va avea loc Adunarea Acţionarilor aeroportului.
 
În urmă cu două săptămâni, Sorin Grindeanu a avut o discuţie cu directorul Aeroportului Timişoara, Dorel Grădinaru în care i-a solicitat o autoevaluare, după ce 46 de angajaţi ai aeroportului au plecat din instituţie şi în locul lor au fost angajate 64 de persoane.
 
"Am avut o discuţie cu domnul director al Aeroportului apropo de modul în care e gestionată activitatea acolo, de nemulţumirile pe care le am, şi nu sunt puţine, şi de cum vede dumnealui activitatea sa în perioada următoare. O autoevaluare i-am cerut. O aştept. Are maximum o săptămână. Sunt multe de reproşat. De la chestiuni simple, chiar vorbeam şi cu domnul prefect mai devreme şi cu colegii mei. Când vin cu avionul de la Bucureşti, de obicei îl folosesc cel de seară, vă dau chestiuni simple, care îţi arată de când intri într-un aeroport dacă există preocupare sau nu. E câte o singură lampă în tavan deschisă, linoleumurile toate arată de parcă a trecut Al Doilea Război Mondial pe acolo – chestiuni simple. Chestiunile mai grele: nu am înţeles de ce, în perioadă de pandemie, care a afectat traficul aerian nu doar la Timişoara, ci peste tot, cheltuielile de personal au crescut. Au plecat 46 de oameni din aeroport şi au venit 64 având în vedere că cifra de afaceri a aeroportului a scăzut cu 30%. Sunt semne de întrebare”, a declarat Sorin Grindeanu în urmă cu două săptămâni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.