Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că una dintre priorităţile mandatului său este infrastructura de sănătate şi a subliniat că unităţile spitaliceşti din Timişoara şi din judeţul Timiş au probleme în îndeplinirea standardelor de siguranţă, întrucât este vorba de clădiri vechi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dominic Fritz a adăugat că va merge la Bucureşti pentru a discuta cu ministrul Sănătăţii şi cu cel al Fondurilor Europene despre investiţiile în infrastructura spitalicească.

"Aş vrea să spun că o să merg la Bucureşti, la sfârşitul săptămânii, şi după incendiile de la Piatra Neamş şi Balş, ceea ce ne preocupă şi pe noi la Timişoara este infrastructura de sănătate. Va fi o prioritate a administraţiei noastre. Nu este un secret că spitalele din Timişoara şi Timiş au probleme cu îndeplinirea standardelor de siguranţă, sunt în clădiri vechi. Eu cred că trebuie să ajutăm cu un program de securizare a clădirilor pe care le avem astăzi, cu siguranţă asta nu se va întâmpla peste noapte, că nu sunt lucrări foarte simple. În al doilea rând, trebuie să investim în infrastructura nouă şi asta va fi pe lista mea la Bucureşti. Voi discuta cu ministrul Sănătăţii şi ministrul Fondurilor Europene”, a declarat Dominic Fritz, marţi, într-o conferinţă de presă.

Fritz a afirmat că ar trebui să existe posibilitatea de accesare a creditelor penru investiţii în domeniul sanitar.

"Trebuie să avem o excepţie de la regula plafoanelor de îndatorare şi să putem să accesăm credite bugetare din Trezorerie, înţeleg că acum nu se poate, pentru investiţii în infrastructura de sănătate, să avem mai mult pentru a putea investi în sănătate. O să militez, în continuare, pentru un nou spital municipal cu relocarea de secţii pentru un singur campus, un medical center unde să avem toate secţiile Spitalului Municipal. Pentru asta o să includem în bugetul local de anul acesta un studiu de fezabilitate. După cum ştiţi, am şi identificat un teren şi voi avea discuţii ca acest proiect să fie prioritizat şi la Bucureşti. Trebuie să avem aceste discuţii şi la nivel judeţean, să corelăm toate spitalele din Timişoara”, a mai declarat Fritz.

Edilul a adăugat că Guvernul trebuie să îşi îndeplinească promisiunea construirii unui Institut Oncologic la Timişoara.

"Guvernul trebuie să îndeplinească promisiunea unui Institut Oncologic. Ne lipseşte în Timişoara, deşi ştim că asta va fi în viitor una dintre provocările medicale şi de aia aceste promisiuni trebuie să se şi materializeze”, a subliniat Dominic Fritz.

Fritz a vorbit şi despre proiectul de construire a unei noi maternităţi la Timişoara.

"Avem şi un proiect al unei noi maternităţi care trebuie să fie finanţat şi voi discuta cum putem să împingem acest proiect. Acum scoatem autorizaţia de construire. Sunt mai multe fonduri din care putem să finanţăm, fonduri bugetare, fonduri din programul de rezilienţă, dar şi credite din trezorerie. Dacă reuşim să croim un pachet întreg de refacere a infrastructurii spitaliceşti la Timşioara, atunci măcar avem un termen clar despre cum ieşim din criza sanitară în care ne aflăm de câteva decenii”, a conchis primarul Timişoarei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.