Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, afirmă că reprezentanţii unei terase care funcţiona ilegal şi-au adunat mobilierul de pe domeniul public, în urmă cu o zi, când au observat că reprezentanţii Primăriei Timişoara demolează terasele care funcţionează ilegal, iar vineri şi-au rearanjat terasa ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Edilul susţine că îşi doreşte intrarea în legalitate a celor care au terase în centrul oraşului, mai ales că aceştia folosesc ilegal apa sau energia electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dominic Fritz a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook, că echipele Primăriei au ridicat mobilierul unei terase care funcţiona ilegal.
 
”Ce tupeu! Una din terasele ilegale de ieri a reuşit să îşi strângă o parte a mobilierului înainte de a ajunge echipele noastre. Au văzut ce se întâmplă şi preventiv au eliberat ei domeniul public. Ar fi putut fi un gest de maturitate, să elibereze domeniul public din propria voinţă aşa cum am cerut de luni de zile, doar că ... astăzi, când au zis ei că «pericolul» a trecut, au scos din nou mobilierul ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dar, ghinion! Echipele noastre au fost pregătite şi au intervenit urgent: mobilierul a fost ridicat şi domeniul public curăţat. Urmează factura pentru ridicare, transport şi depozitare”, a detaliat Fritz.
 
Edilul a precizat că unii patroni ai teraselor ilegale foloseau apa sau energia electrică fără proiect şi avize.
 
”Şi apropos, desfiinţarea teraselor ne-a adus şi alte «surprize». Unii fură apa cu care udăm spaţiul verde din zona centrală pentru a o folosi la nevoile terasei. Alţii au branşamente la curent făcute fără proiect şi avize. Tocmai de aceea am făcut un nou regulament pentru terase în această vară. Pentru a avea reguli clare pentru toată lumea prin care să protejăm cetăţenii. Agentul economic trebuie să răspundă şi de legalitatea construcţiilor în care funcţionează afacerea, dar şi de igiena şi sănătatea publică”, a adăugat Fritz.
 
Dominic Fritz a susţinut că singura luptă pe care o duce este cu ”nesimţirea şi nerespectarea legii”.
 
”Singura luptă pe care o duc este cu nesimţirea şi nerespectarea legii. În rest, oricare din terasele desfiinţate se poate autoriza, la fel cum au făcut vecinii lor de afacere. În condiţiile legii şi ale regulamentului local pot funcţiona şi ne putem bucura de un oraş civilizat şi viu”, a mai subliniat primarul municipiului Timişoara.
 
Joi, reprezentanţii Primăriei Timişoara au demolat patru terase din centrul oraşului care funcţionau ilegal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.