Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă, vineri, că echipele municipalităţii şi cele ale Ministerului Finanţelor lucrează pentru a se concretiza contractarea unui împrumut din Trezorerie. El anunţă că, în continuare se caută soluţii şi a mulţumit ”celor care întind o mână de ajutor oraşului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Datoria mea ca primar este să deschid toate uşile pentru rezolvarea acestei crize pentru a rezolva problema încălzirii timişorenilor racordaţi la Colterm, la Bucureşti şi oriunde există o soluţie. Sunt recunoscător celor care întind o mână de ajutor oraşului şi înţeleg perfect în ce situaţie suntem din cauza datoriilor istorice ale Colterm şi crizei creşterii istorice a preţului la gaz. Suntem în legătură permanentă şi cu Guvernul României pentru a urgenta acordarea de sprijin financiar pentru Timişoara şi celelalte oraşe cu termoficări publice şi sper că va veni pentru că nu este pentru primari, nu este pentru mine, este pentru Timişoara şi celelalte oraşe mari din România”, a scris, vineri, pe Facebook, Dominic Fritz.  

Acesta a precizat că se lucrează pentru contractarea unui împrumut.  

”Am avut astăzi o discuţie cu Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, cu care am explorat posibilitatea acordării de urgenţă a unui credit din trezorerie. Echipele Primăriei lucrează acum cu cele ale Ministerului de Finanţe pentru concretizarea acestei variante. Îi mulţumesc pentru sprijin şi lui Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean. În momente complicate putem să acţionăm împreună în beneficiul timişorenilor”, a mai scris Fritz.  

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, că, împreună cu ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a oferit Primăriei Timişoara o soluţie pentru a rezolva situaţia furnizării apei calde şi căldurii, fiind vorba despre contractarea unui împrumut din Trezorerie. 

”Am oferit o soluţie Primăriei Timişoara, sper ca în următoarele două zile să aibă resursele necesare pentru a putea avea gaz şi căldură în Timişoara”, a transmis premierul. 

Societatea de termoficare din Timişoara, Colterm,  a anunţat, vineri, că a reînceput furnizarea agentului termic către clienţii săi, dar că distribuitorul de gaz a întârziat livrarea cu patru-cinci ore, astfel că nu s-a reuşit punerea în funcţiune a sistemului la ora estimată, iar prioritare erau spitalele. 

Astfel, noaptea trecută, pentru a treia noapte consecutiv, caloriferele celor peste 50.000 de abonaţi au fost rec 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.