Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, cere, sâmbătă, demiterea directorului Societăţii Pieţe SA, Ionuţ Nasleu, după ce un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, la hala de flori a unei pieţe din apropierea centrului oraşului. Pompierii au stabilit că focul a pornit de la un scurtcircuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dominic Fritz a făcut o vizită, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.00 în Piaţa 700, împreună cu viceprimarul Cosmin Tabăra, unde a stat de vorba cu comercianţii de flori care au curăţat locul după incendiul izbucnit sâmbătă dimineaţa şi au redeschis tarabele. Fritz a solicitat demiterea directorului Pieţe S.A., Ionuţ Nasleu.
 
”Acest incendiu nu este doar un accident, ci şi un simbol al incompetenţei cu care a fost condusă societatea Pieţe S.A., este un simbol al incompetenţei groteşti cu care s-a înconjurat domnul Robu şi eu voi cere Consiliului de Administraţie să facă o şedinţa de urgenţă şi să demită pe domnul Nasleu. Această situaţie nu ne surprinde, noi ştim de când a preluat societatea, avem şi probleme majore financiare, în 2018 era încă pe profit, în 2019 am avut pierderi de 1.200.000 de lei şi anul trecut de peste 1 milion şi jumătate de lei. Eu cred că este nevoie de un nou început la Pieţe S.A. şi această zona trebuie să fie în mijlocul unei noi strategii pentru Pieţe Timişoara şi trebuie să terminăm cu acest amatorism bizar ce am văzut la Pieţe S. A. în ultimele săptămâni”, a declarat la Piaţa 700 primarul Dominic Fritz.
 
Fritz a discutat cu reprezentanţii ISU Timiş şi a aflat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, iar hala a ars din cauza nerespectării unor prevederi elementare privind securitatea la incendiu.
 
”Hala din Piaţa 700 nu oferă condiţii decente comercianţilor, iar aceştia sunt nevoiţi să se încălzească cu aeroterme pe care le aduc de acasă. De asemenea, zona este păzită în timpul nopţii tot de comercianţi. Hala de flori din Piaţa 700 a ars din cauza nerespectării unor reguli elementare de protecţie împotriva incendiilor. Prejudiciul şi responsabilităţile legale le vor stabili autorităţile în urma anchetei”, a declarat Fritz. 
 
Deşi comercianţii de flori i-au luat apărarea lui Ionuţ Nasleu, susţinând că acesta i-a sprijinit de când este director, Dominic Fritz a subliniat că lucrurile trebuie să se schimbe la societatea de Pieţe.
 
”Este evident că instalaţiile nu sunt cum trebuie, că altfel nu s-ar fi întâmplat acest incendiu. Este evident că în momentul în care au început pierderile, Pieţele nu mai au capacitatea să investească, şi e nevoie de un profesionist şi nu de un <nu ştiu ce> care a fost pus aici”, a adăugat Fritz.
 
Edilul a făcut trimitere şi la faptul că în această perioada directorul de la Pieţe S. A., Ionuţ Nasleu este în concediu în străinătate.
 
”Eu mă aştept că un director să nu facă concedii în alte ţări, ci să se ocupe de problemele reale ale pieţelor. Noi, din partea primăriei, o să susţinem cu tot ce putem, dar eu mă aştept ca compania Pieţe să îşi facă treaba. Absenţa lor de aici spune foarte multe şi această ignoranţă este unul dintre motivele pentru care eu cer demiterea domnului Nasleu”, a subliniat Dominic Fritz.
 
Viceprimarul Cosmin Tabăra a spus că împreună cu directorul adjunct de la Pieţe analizează acum posibilitatea de a-i muta rapid pe comercianţii de flori din hala în zona de legume până când locul afectat de incendiu va fi complet curăţat.
 
Ionuţ Nasleu, care ocupă postul de director al Pieţe S.A., societate aflată în subordinea Primăriei Timişoara, încă din mandatul trecut, se află în concediu în SUA. Acesta a fost un apropiat al fostului primar, Nicolae Robu.
 
Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineaţa în hala de flori a Pieţei 700 aflată în apropiere de centrul oraşului Timişoara. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.