Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă, joi, că s-au descoperit nereguli după ce a cerut verificarea concediilor medicale ale angajaţilor Primăriei, fiind aplicate şase avertismente scrise şi o amendă contravenţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când am transmis concediile medicale din Primărie, Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, spre verificare, mi s-a spus că e degeaba, că nu se va întâmpla nimic. S-a întâmplat: Casa Judeţeană a făcut un control temeinic şi a descoperit o serie de nereguli pentru care a aplicat şase avertismente scrise şi o amendă contravenţională”, anunţă, joi, primarul municipiului Timişoara.  

Dominic Fritz precizează că, din documentele verificate, rezultă că diagnosticele nu au avut legătură cu pandemia de Covid.  

”Pandemia de concedii medicale a apărut brusc după adoptarea noii organigrame. Nu voi intra în detalii care privesc breasla medicală, dar voi continua verificarea concediilor medicale atunci când statistic, numărul lor nu se justifică”, a mai transmis primarul.  

Acesta reiterează ideea că există în Primărie oameni care muncesc, împing lucrurile înainte, şi unii dintre ei au avut probleme de sănătate reale.  

”Dar sunt şi funcţionari care, atunci când primesc o sarcină neplăcută, îşi iau un medical. Este nedrept faţă de cei care-şi fac datoria corect şi eficient şi faţă de instituţia Primăriei pentru că dreptul la concediu medical a devenit, în unele cazuri, o modalitate de a bloca activitatea în unele compartimente. Nu este acceptabil să abuzezi de un drept individual legal prejudiciind interesul public”, a mai afirmat primarul din Timişoara.  

În 31 august, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a transmis Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate solicitarea de a face un control de fond, după ce numărul de concedii medicale ale funcţionarilor Primăriei Timişoara în perioada ianuarie-august 2021 a crescut cu 225 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând acum la un total de 750. 
 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.