Proprietarii de animale din Timişoara, care locuiesc la bloc, ar putea să nu mai fie nevoiţi să ceară acordul vecinilor pentru acestea. Dominic Fritz vrea să propună modificarea unei hotărâri a Consiliului Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, vrea să schimbe o hotărâre de Consiliu Local veche de aproape 14 ani pentru a permite timişorenilor să aibă animale de companie în apartamente, făra a mai cere acordul vecinilor.

”Probabil aţi aflat de aventura în instanţă a unei hotărâri de Consiliul Local adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timişoara în 2007 care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc. Această HCL a fost contestată în instanţă de un deţinător de animale de companie. Azi a pierdut procesul - Primăria a câştigat, dar asta nu mă bucură. Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL şi să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timişorenilor de a avea animale de companie - da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menţine această restricţie absurdă”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Ideea edilului vine după ce Curtea de Apel Timişoara a emis o decizie definitivă într-un dosar în care o femeie a cerut anularea hotărârii de Consiliu Local care prevede că pentru deţinerea unui animal de companie, într-un apartament de bloc, e nevoie de acordul scris şi ştampilat al Asociaţiei de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor, şi acordul expres al proprietarilor din apartamentele limitrofe.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.