Doi fraţi care, miercuri, au ieşit de pe pârtiile amenajate ale staţiunii Sinaia şi care s-au accidentat grav au fost salvaţi de către salvatorii montani din Sinaia, cu ajutorul unui elicopter şi al elevilor de la Şcoala Naţională Salvamont. Salvamontiştii le recomandă celor care practică sporturi de iarnă să nu părăsească pârtiile amenajate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cei doi fraţi au ieşit din zonele amenajate şi au intrat pe o porţiune „off-piste”, accidentându-se amândoi. Salvatorii au fost anunţaţi că cei doi au nevoie de ajutor, printr-un apel la 112.
 
„Din cauza gravităţii traumatismelor suferite: traumatism coloană vertebrală, fractură femur şi traumatism genunchi, a fost nevoie de intervenţia a 20 de salvatori montani pentru coborârea celor doi fraţi accidentaţi, până la Cota 1400. Una din victime a fost preluaţă de către un elicopter SMURD şi transferată la un spital de traumatologie iar celălaltă a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, informează, miercuri seară, Salvamont Sinaia.
 
Salvatorii atrag atenţia că în această perioadă zonele neamenajate au un grad ridicat de accidentare şi le recomandă schiorilor să nu părăsească pârtiile. 
 
La Sinaia sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Lăptici 3, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Varianta, Călugărul 1, Călugărul 2, Călugărul 3, Valea Dorului 1, Valea Dorului 2 şi Începători deservită de banda de la Cota 2000.
 
Rămân închise, din cauza gheţii şi a stratului insuficient de zăpadă, Pârtia Nouă, Drumul de Vară şi Genune.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.