Doi actori timişoreni, Raul Băştean, depistat cu COVID-19, şi Flavius Retea, afşat în izolare, îşi relatează pe Facebook experienţele legate de DSP Timiş, unul prezentând rezultatele contradictorii ale testării contacţilor săi , iar celălalt vorbind despre lipsa unui răspuns legat de momentul din care curge perioada de 14 de zile de izolare şi despre momentul în care poate face un test. Direcţia de Sănătate Publică Timiş susţine că nu au fost erori de activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI DSP Timiş, după ce doi actori din Timişoara au vorbit despre teste contradictorii şi despre probleme în comunicarea cu DSP: Nu s-a făcut nicio eroare

”Hai să lămurim treburile că deja s-au întrecut limitele! Da, EU am fost depistat POZITIV cu covid-19 in data de 5 august. Celelalte familii care au intrat în contact cu mine au fost testate iar testul este NEGATIV. Incompetenţa şi greşelile nenumărate şi zilnice ale insituţiilor în cauză (DSP, Laborator analize etc) au făcut ca să se trimită rezultate eronate în urma cărora am fost acuzaţi de miniciună. Din data de 5 august zilnic trăim într-un stres oribil de mare şi o teroare care nu mai trece. Zilnic certuri telefonice cu DSP, greşeli flagrante (CNP-uri greşite sau incomplete, nume greşite - Băştian Sergiu Paul de ex, apariţia şi dispariţia din sistem, anchetă întârziată, date false, ambulanţe care nu mai vin sau ajung în miez de noapte şi nici măcar nu te consultă ci te pune să semnezi 3 hârtii şi pleacă ş.a.m.d.). Aş putea scrie, pe zile, "noutatea" sau, mai bine zis, "surpriza" zilei. Dar, cireaşa de pe tort a venit azi când, una dintre familiile de contact (care s-a considerat că NU trebuie testată şi NU a fost testată) a fost anunţată la primărie că figurând pe lista celor POZITIVI !”,scrie actorul pe pagina de Facebook, prezentând mailul transmis de DSP Primărei comunei în care locuieşte şi mesajul transmis de şeful Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Baştean afirmă că a tot auzit cazuri de persoane care ”nici nu au mirosit testul dar...sunt pozitivi”.

”Am zis că nu-i posibil. În mod cert virusul există şi se întâmplă nenororici, n-am negat asta. Dar când treci prin aşa ceva, e absolut îngrozitor să vezi atâta INCOMPETENŢĂ în serviciile publice. Revoltător, oribil! ZILNIC (şi nu exagerez!) am sunat la DSP si cei de acolo mă directionau către SAJ iar de acolo către laboratorul de analize. Şi invers, fiecare înapoi către DSP. Audienţe la conducere, anchete, nervi irosiţi degeaba”, relatează Baştean, adăugând: ”Încep să cred altceva despre toată nebunia asta atâta timp cât eu care am plătit 300 de lei pt testarea SARS - COV 2, NU am dreptul să primesc rezultatul (fie el negativ sau pozitiv), decãt telefonic. Să-l repet (chiar şi contra cost) nici poveste. Carantină şi gura închisă!!! Eşti infectat!”.

El vorbeşte şi despre ”oamenii din jur care fac propagandă cu informaţii care mai de care mai interesante”, dar şi despre cei care l-au ajutat, despre prietenii şi medicii extraordinari care oferă toată susţinerea lor.
”E dovada clară că lucrurile trebuiesc schimbate radical. Sunt dezgustat şi frustrat! Să vă fie ruşine pentru mizeria pe care aţi creat-o! Şi nu am povestit chiar tot că m-aş întinde prea mult, serios! Şi, sper că aţi sesizat că-s băiat de treabă şi nu arunc cu nume aici. Chiar ş'aşa "covidat". Sănătate şi... grijă cu virusu'!”, conchide actorul. 

Tot el repostează pe pagina sa Facebook mesajul altui coleg, Flavius Retea, care redă un dialog telefonic avut la DSP Timiş.

”Discuţie telefonică cu DSP Timiş.

Eu: Bună ziua. Sunt in izolare de 7 zile, cum aş putea să fac un test?
DSP: Nu puteţi, cât sunteţi în izolare clinicile private nu au voie să vă testeze, iar noi vă testăm doar dacă prezentaţi simptomele de febră 38 sau probleme de respiraţie. Altfel nu ieşiţi 14 zile din casă!
Eu: Am înţeles, oricum nu ies. 14 zile de la contactul cu persoana diagnosticată sau de la diagnostic?
DSP: Nu ştiu”, scrie Retea.

El relatează că în acel moment a cedat. De asemenea, dă asigurări că va respecta perioada de izolare dar se declară nemulţumit de condiţiile în care se face testarea, în consiţiile în care, la televizor, un important doctor spunea că ,,focarele apar şi pentru că persoanele care au luat contact cu alte persoane infectate, încalcă protocolul şi se testează”.

”Eu voi încheia izolarea conform recomandării, adică vinerea viitoare, zi în care mă voi testa atât pentru confirmarea viruslui, cât şi a prezenţei anticorpilor, pentru că am motive reale să o fac. Rezultatele vor veni undeva pe luni. Să zicem că am unda verde de a-mi relua viaţa, iar marţi voi petrece câteva ore cu unul din cei 5-6 oameni aproapiaţi din viaţa mea şi miercuri acel om e confirmat pozitiv, eu intru din nou în izolare 14 zile? Trebuie ca testarea să fie disponibilă oricui în condiţii de siguranţă”, conchide actorul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.