DNA a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui contabil care ar fi încercat să mituiască un inspector antifraudă cu 20.000 de euro, dar acesta l-a denunţat. Contabilul urmează să fie prezentat, vineri, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, procurorii DNA au dispus cercetarea sub control judiciar a administratorului firmei unde lucra contabilul, tot pentru dare de mită.

Anchetatorii susţin că, în 12 aprilie, inculpatul Adrian Andrei Coca i-a promis 20.000 euro unui inspector antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Bucureşti (martor denunţător în cauză), astfel ca, în schimb, funcţionarul public să constate un prejudiciu mai mic adus bugetului de stat prin sustragere de la plata obligaţiilor fiscale, faţă de cel estimat prin actul de control, care era de 4.000.000 lei.

În acelaşi scop, pe 21 aprilie, inculpata Mădălina Radu, administratorul societăţii în cauză, i-a dat martorului denunţător o primă tranşă de 49.600 lei, potrivit DNA.

În aceeaşi zi, după primirea primei tranşe, inculpaţii ar fi negociat cuantumul prejudiciului ce urma a fi stabilit în urma controlului, acceptând în final suma de aproximativ 200.000 euro (în jur de 900.000 lei), faţă de 4.000.000 lei după cum se estima.

Ulterior, pe 26 aprilie 2016, Adrian Andrei Coca i-a dat martorului denunţător 40.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranşă, se arată în ordonanţele procurorilor.

Cele două sume de bani primite cu titlu de mită au fost predate Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către martorul denunţător imediat după ce au fost primite de la inculpaţi, precizează DNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.