Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare s-a reunit, de urgenţă, joi, în urma descoperirii unei pungi cu gaze în apropierea DN 19A, în zona localităţii Supuru de Sus. Drumul fusese închis încă de miercuri seară, iar joi o staţie care comercializează carburanţi şi care este amplasată în zonă a fost şi ea închisă, din motive de siguranţă. Primele evaluări arată că muncitorii care forau pentru realizarea unei fântâni arteziene au semnalat miros de gaze, specialiştii constatând că în timpul lucrărilor de forare a fost atinsă o pungă cu gaze, în atmosferă fiind emanate inclusiv gaze inflamabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Drumul naţional 19A, închis miercuri seară, după ce în afara localităţii Supuru de Sus din judeţul Satu Mare au fost semnalate degajări de gaze în urma unor lucrări de forare rămâne închis, după ce autorităţile au constatat că în timpul forării pentru o fântână arteziană a fost atinsă o pungă cu gaze care a erupt în atmosferă.
 
FOTO: ISU Satu Mare
FOTO: ISU Satu Mare
 
Joi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare anunţă că şi o staţie de carburant aflată în zonă a fost închisă, din motive care ţin de prevenţie.
 
”Din primele măsurători efectuate de echipajul CBRN (chimic radiologic, biologic, nuclear – n.r.) la faţa locului este vorba de mai multe gaze, printre care şi inflamabile”, au transmis, joi, reprezentanţii ISU Satu Mare.
 
Tot joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare s-a reunit pentru luarea măsurilor necesare. 
 
La locul incidentului se află pompieri de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, Timiş şi Maramureş, dar şi de la Unitatea din Ciolpani.
 
ISU Satu Mare a fost alertat să intervină miercuri seară, în jurul orei 19.00,  ca urmare a unor lucrări întreprinse la un puţ de apă forat şi emanarea în atmosferă a unor jeturi, la limita cu judeţul Sălaj, în zona localităţii Supuru de Sus. Măsurătorile făcute la faţa locului au arătat că printre substanţele emanate se numără şi gazul metan. Pentru protecţia cetăţenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranţă faţă de locul intervenţie şi a fost transmis şi un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.