Dispeceratul Naţional Salvamont anunţă luni că în ultimele 24 de ore au fost primite 62 de apeluri care solicitau intervenţia salvatorilor, 64 de persoane fiind salvate. Dintre acestea, 42 au ajuns la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 62 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, transmite luni dimineaţă dispeceratul.
Cele mai multe apeluri, 15, au fost pentru Salvamont Lupeni, 8 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, câte 5 pentru Salvamont Gorj, Prahova şi Voineasa, câte 4 pentru Salvamont Predeal şi Alba, câte 3 pentru Salvamont Maramureş şi Cluj, câte 2 pentru Salvamont Borşa, Dâmboviţa şi Neamţ, şi câte un apel către Salvamont Harghita, Suceava, Sibiu şi pentru Judeţul Neamţ.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 64 de persoane. Dintre acestea, după ce au primit asistenta Salvamont,  26 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar 16 persoane, ale căror afecţiuni medicale permiteau, au mers la spital cu maşinile apartinătorilor.
S-au primit şi 32 apeluri prin care erau solicitate sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice  din zona montană şi despre domeniile schiabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.