Lucrările de reabilitare a Închisorii Tăcerii de la Râmnicu Sărat vor începe până la finalul anului 2023, a anunţat, joi, preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Daniel Şandru, la Râmnicu Sărat, în deschiderea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea “Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Vreau să mulţumesc tuturor celor implicaţi, de la autorităţi centrale la cele locale, pentru că au făcut un efort conjugat şi datorită acestui efort astăzi mai avem puţin şi obţinem autorizaţia de construcţie de la Primăria Râmnicu Sărat pentru ca apoi Compania Naţională de Investiţii să poată demara licitaţia şi apoi, tot în acest an, să începem practic lucrările de reabilitare ale închisorii din care anul trecut, la preluarea mandatului de preşedinte al IICMER, am făcut o prioritate”, a declarant preşedintele IICMER, Daniel Şandru.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Sărat, au marcat, joi, “Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada 1944-1989”, la Râmnicu Sărat, în prezenţa reprezentanţilor Guvernului, ai autorităţilor locale şi judeţene şi a numeroşi elevi.
 
Evenimentele au debutat cu o slujbă religioasă oficiată de Înaltpreasfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, de alocuţiuni ale celor prezenţi şi de o depunere de coroane de flori la monumentul ridicat în curtea fostei închisori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.