Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a decis, vineri, demiterea directorului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen, în cadrul videoconferinţei organizate cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu. Carmen Ivanov este acuzată că nu a luat toate măsurile necesare şi a raportat date inexacte

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, a transis Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a convocat în această dimineaţă o videoconferinţă de urgenţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi municipiul Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19.

Au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei şi a măsurilor de autoizolare la domiciuliu.

În România a fost confirmat un caz de infectare cu coronavirus, la un tânăr din judeţul Gorj, care a intrat î contact cu un cetăţean italian care a vizitat zona. 

Vineri, la ora 10.00, în ţară erau 182 persoane în carantină şi 8.231 monitorizate la domiciliu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.