Directorul general al Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, Laszlo Barabas, a afirmat sâmbătă că numai de pe lacul de acumulare Târlung din judeţul Braşov se colectează săptămânal două camioane de gunoi. El a catalogat munca celor care colectează deşeuri aruncate în ape drept una „de Sisif” şi a subliniat importanţa conştientizării populaţiei cu privire la aruncarea gunoiului în locurile special amenajate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Problema gunoaielor aruncate lângă cursurile de apă şi în cursurile de apă este o problemă majoră. Colegi noştri fac eforturi importate de a strânge aceste deşeuri. De pe acest lac se colectează aproape două camioane pline pe săptămână. Este o activitate permanentă, de Sisif şi câteodată astăzi cureţi, mâine e la loc, mai ales când sunt viituri ş nivel crescut al apelor adună deşeurile aruncate pe maluri”, a declarat directorul de la „Apele Române” sâmbătă, prezent la o acţiune de ecologizare a lacului de acumulare Târlung - Săcele, care asigură alimentarea cu apă în judeţul Braşov. 
Conform acestuia, în ultimele trei luni, reprezentanţii Apelor Române au făcut peste 2000 de controale pe tema salubrizării cursurilor de apă şi a malurilor, în urma cărora au fost aplicate amenzi de peste 300 de mii de lei.
„Pe lângă măsurile coercitive, trebuie să acţionăm şi asupra conştientizării oamenilor că deşeurile trebuie aruncate în locurile special amenajate”, a adăugat şeful de la ”Apele Române” .
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.