Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a 5 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de un alt inculpat, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane , proxenetism în formă continuată, spălare de bani. Membrii grupului, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanelor vătămate, le-au recrutat fie prin metoda loverboy, fie prin promisiunea unei vieţi prospere, ulterior exercitând presiuni psihice şi violenţe fizice asupra acestora, să continuie practicarea prostituţiei. În urma cercetărilor, au fost ridicate 4 autoturisme de lux folosite de către inculpaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, ”începând cu anul 2020 până în luna august 2023 (când a fost destructurat), pe raza judeţului Ilfov a fost  iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii infracţiunii de proxenetism, prin  înlesnirea practicării prostituţiei de către zece  persoane vătămate, atât pe teritoriul României cât şi în străinătate,  pentru obţinerea de foloase patrimoniale”. 

”Membrii grupului, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanele vătămate, le-au recrutat fie prin metoda loverboy, fie prin promisiunea unei vieţi prospere, ulterior exercitând presiuni psihice şi violenţe fizice asupra acestora, să continuie practicarea prostituţiei. Grupul infracţional organizat, constituit pe baza legăturilor de rudenie  dintre membrii, a acţionat în mod coordonat, fiecare membru având sarcini specifice, respectiv  recrutarea, transferarea şi transportarea, în diferite spaţii sau la locaţiile clienţilor a persoanelor vătămate, care au practicat prostituţia în folosul membrilor grupării, precum şi efectuarea de transferuri financiare ale sumelor de bani obţinute din exploatare, prin intermediul mijloacelor de transfer rapid de bani”, transmit anchetatorii. 


De asemenea, în scopul ascunderii ori disimulării originii ilicite a banilor obţinuţi prin săvârşirea infracţiunii de proxenetism, membrii grupului infracţional au achiziţionat autoturisme de lux, pe care fie le-au înmatriculat pe numele unor persoane apropiate, fie nu au operat modificarea proprietarului sau le-au revândut în scurt timp.

”La data de 23 august 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală  împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov au pus în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, fiind identificate şi ridicate sume de bani în lei şi euro, telefoane mobile, unităţi amovibile de stocare a datelor, un laptop şi alte mijloace de probă. Totodată, au fost ridicate 4 autoturisme de lux folosite de către inculpaţi”, precizează DIICOT. 


Potrivit DIICOT, ”în cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a celor 5 inculpaţi aflaţi sub măsura reţinerii”. 


”Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR”, mai spune DIICOT. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.