Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, afirmă că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş l-a informat că instituţia a depus plângere penală împotriva asistentei acuzate că a agresat copii într-un centru în care sunt îngrijiri adolescenţi instituţionalizaţi. Radu Perianu cere tuturor instituţiilor implicate „să acorde sprijin organelor de cercetare penală pentru a putea scoate la iveală ce s-a întâmplat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„DGASPC Argeş m-a informat că a formulat plângere penală împotriva propriei angajate! Asistenta medicală acuzată de faptul că ar fi agresat un tânăr instituţionalizat a fost mutată la un alt centru pe perioada anchetei. Au fost depuse două plângeri, una a adolescentului şi alta a instituţiei.  Am cerut informare legată de situaţie, precum şi măsurile luate, încă din ziua în care au ajuns în spaţiul public informaţii legate de incidentul de la CTF Valea Mare Ştefăneşti. În răspunsul transmis, conducerea DGASPC Argeş susţine că s-a discutat cu mai mulţi tineri din centrul respectiv, cu personalul şi că tânărul care acuză agresiunea a fost evaluat de medici la Spitalul de Pediatrie Piteşti. La o zi de la apariţia informaţiilor în spaţiul public, salariata a fost mutată la un alt centru unde îşi va desfăşura activitatea până la finalizarea anchetei penale. Plângerea formulată de DGASPC Argeş este pentru suspiciunea de săvârşire a infracţiunii de rele tratamente şi purtare abuzivă”, se arată într-o declaraţie dată publicităţii luni de către prefectul de Argeş, Radu Perianu.
Acesta solicită public „tuturor celor implicaţi să acorde sprijin organelor de cercetare penală pentru a putea scoate la iveală ce s-a întâmplat”.
Prefectul precizează că a cerut public o reacţie a şefilor Consiliului Judeţean Argeş, a preşedintelui acestei instituţii, Ion Mînzînă, în condiţiile în care DGASPC se află în subordinea Consiliului Judeţean, dar că oficialii Consiliului nu au răspuns.
„Pe mine mă poate ignora cât doreşte domnia sa (preşedintele CJ Argeş – n.r.).. Arată doar că nu îşi poate schimba comportamentul cu care ne-a obişnuit, cel de atoatecunoscător şi stăpân. Dar, nu poate ignora oamenii! Este inadmisibil să ignore situaţia! Să nu aibă nicio reacţie! Nu aştept să găsească dânsul vinovaţii, nici să arate cu degetul, dar mă aşteptam să văd măcar o urmă de regret, de empatie, faţă de o situaţie într-o instituţie care stă sub semnătura dânsului!”, mai transmite prefectul Rad Perianu.
În urmă cu o săptămână, Poliţia Argeş a anunţat că a deschis un dosar penal după ce un adolescent instituţionalizat într-un centru de tip familial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) s-a prezentat la sediul Poliţiei oraşului Ştefăneşti, reclamând, inclusiv în scris, că a fost bătut de o asistentă, angajată a centrului în care locuieşte. O filmare în care apar mai mulţi copii, postată de jurnaliştii locali, prezintă mărturii ale acestora care susţin că asistenta i-a agresat pe mai mulţi dintre copiii instituţionalizaţi, unul dintre băieţi dând de înţeles că ceilalţi se tem să vorbească.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.