Ministerul Educaţiei a anunţat, luni seară, ce propuneri va lua în calcul în urma dezbaterii publice a Regulamentului de organizare şi funcţionare a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar. Una dintre propunerile agreate este limitarea numărului de mandate pentru preşedintele ARACIP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Referitor la dezbaterea publică organizată online astăzi, 27 decembrie a.c., având ca obiect proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), apreciem participarea unui număr important de reprezentanţi ai societăţii civile”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Ministerului Educaţiei.  

Aceştia au precizat ce propuneri sunt agreate până în acest moment:  

1. Prevederea posibilităţii de cooptare a unor colaboratori externi, din străinătate, experţi în domeniul evaluării calităţii educaţiei, remuneraţi conform legii; 

2. Revizuirea articolului care prevede posibilitatea alegerii aceleiaşi persoane în funcţia de preşedinte al Consiliului ARACIP în sensul limitării la maximum 2 mandate complete cu durata de 4 ani fiecare. 

3. Completarea componenţei Consiliului ARACIP cu un reprezentant al ARACIS; 

4. Înlocuirea sintagmei “reprezentant legal” cu sintagma “membru desemnat de către organismul de conducere al CNE” în cazul membrului cu statut de observator desemnat de Consiliul Naţional al Elevilor. 

Reprezentanţii ministerului precizează că acest proiect de act normativ a parcurs un amplu proces de transparenţă decizională, începând cu data de 28 august 2021. 

”Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice, care vor fi transmise pana mâine, 28 decembrie 2021, ora 20.00, vor fi analizate conform legii, urmând ca forma finală obţinută pe baza observaţiilor şi propunerilor formulate să fie postată pe site-ul Ministerului Educaţiei”, au mai prcizat repreentanţii intituţiei.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.